Dr. Michael Laitman

A végtelen forrás itt van az orrod előtt

Kérdés:

A kollektív korrekció,a  közös javítás a témánk.  De vannak  a csoportban nagy tapasztalatú emberek, akik már tanulják a  Kabbala tanait vagy  10-15 éve és olyanok is, akik most kezdik el ezt. Hogy tudják az újak a sokéves tanulás okozta különbséget kompenzálni és egyesülni a csoportban a haladó tanulókkal?

A válasz:

Mindenki, a csoportba érve annyit kap, amennyit belead. Ha itt volnának velünk Rabbi Simon a tanulóival akik már elérték a  végső kijavítást, tőlük is csak annyit kapnál, amennyi erőfeszítést a csoportba befektetsz.

Ez nem a társak csoportbeli szintjétől függ, hanem csak a te befektetésedtől, viszonyulásodtól, hajlandóságodtól, szándékodtól. Nem ihatsz a végtelen magas  forrásból, mert csak annyit kaphatsz meg, amennyire a tulajdonságaid hasonlóvá váltak az adáshoz.

A  végtelen mindig itt van az orrod előtt, de mennyit kaphatsz meg belőle? Egy egy cseppet egy pici nyíláson át. Miért? Mert nem tudsz nagyobb nyílást (nekev) készíteni, ha nincs vágyad (nekevja) irányában.

Ezért teljesen közömbös a csoport szintje. Kétszáz év múlva, mikor a világ közelebb lesz a teljes kijavításhoz, könnyebb lesz talán bárkinek csatlakoznia csoporthoz? Nem. A Leendítő, a felső gondviselés rendszere nem nélkülözheti a legkisebb erőfeszítést sem, mert anélkül a teljesen kijavított Vágy nem lesz teljes.

Mindenkinek minden javításon át kell menni. Az egész közös rendszer lelkeinek kijavításának sorrendjétől függ az ébredési ideje. de mindenki ugyanazt a munkát végzi.

Aztán a Végtelen állapotból észlelni fogod minden lélek számításainak tökéleteségét, a teljes egyenlőségüket, bármelyik részéhez is tartoznak a közös Ádám léleknek. Mert mindegyik lélek eléri a közös Ádám lelkét.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,708 seconds.