Dr. Michael Laitman

Találkozó az egységen belül

Én, a Fény erői és a sötétség erői a között létezem. Más szavakkal, a adakozásra irányuló vágyak, és a megszerzésre irányuló vágyak között. Azért kaptam őket, hogy megfelelő módon egyesítsem ezeket. A korrekt egyesítését ezeknek az erőknek, úgy nevezzük, „lélek”, vagy „Ádám”. Egyesítem őket, elsődlegesen a jobb vonal felhasználása által, ami a Fény vonala.

Ezzel az erővel, a törött, egoisztikus vágyakhoz fordulok, amelyek ellentétesek a spirituális valósággal, és a Fény adta formákkal. Ezért ezeknek a vágyaknak, mindig megszorítva és semlegesítve kell lenniük: nem használom őket, a megszerzés céljából.  Nem az enyémek; nem én vagyok, hanem valami teljesen ellentétes velem.  Ezek fölé emelkedem, a Fény ereje segítségével. És akkor, az adakozásra irányuló megértésemnek a kiterjesztésével, formát is adok, az adakozásra irányuló vágyaimnak.

Csak a  környezet képes segíteni nekem ebben. A környezet állandóan védelmez engem, a trükköktől, és a megszerzésre irányuló akarat kísértéseitől, ahogy azokkal dolgoznom kell. A környezet megtart engem, ezek felett vágyak felett, minden lehetséges eszközzel.

A vágyaim felett maradni, azt jelenti, hogy a környezetem vágyaiban kell lennem, és alá kell vetnem magamat a befolyásának. Meg kell határoznom ki, vagyok, mégpedig a barátaim által, és törekednem az egységre és a szeretetre, korrigálnom kell az érzékelésem torzulásait, meg kell tudnom mondani, mi az, ami csak úgy néz ki, mintha rajtam kívül lenne, így elkezdem az egész valóságot helyesen érzékelni belül.

Itt, minden részlet és szabály kizárólag az alapján működik, hogy közelebb vigyen, a valóság korrekt érzékeléséhez. Amikor összekapcsolódunk, belsőleg és külsőleg, lenullázom az egómat, és egy másik emberével, annak vágyaival helyettesítem az enyémet. Ez az, amikor a közös, korrigált vágy emelkedni kezd, és elkezdem a Teremtőt érzékelni ebben.

Amilyen hosszú ideig, én el vagyok szeparálva a többiektől, a Teremtő is el van rejtve. Mindezek apján látható, hogy a Teremtő az egységünkben lakozik. A  végső korrekció fogja megmutatni, hogy a teljes valóságban vagyok, és a Teremtő is abban van. 

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.