Dr. Michael Laitman

A szándék megtisztítása

A munkánkban, minden lépés a szándékunk által van megmérve. Minden új cselekedet igényel egy új, élesebb szándékot. A cselekedetek maguk felvehetnek különböző formákat, de a kulcs az, hogy tudni kell, milyen kimenetelt vár el valaki, mint eredményt az erőfeszítés után.

Itt van az, ahol meg kell mérnünk magunkat: Mennyit törődöm a jutalommal, és milyen jellegű jutalom ez? Mi nem anyagi nyereségről beszélünk, hanem több, különböző magasztos értékről, amely a spirituális természethez tartozik, bár ezeknek lehet különböző irányultsága: vagy a megszerzés vagy az adakozás irányába mutatnak.

Ha valaki egy jutalomra tart igényt a munkája alapján a Kljébeni,(edényében) akkor ez a szándék beteljesülhet a megszerzésben. Érezni, érteni, elérni akar, emelkedni, és így tovább. Más szavakkal, lényegtelen, hogy pontosan mik az én vágyaim. Ha a cél velem kapcsolatos, és a vizsgálat helyet talál a vágyamban, akkor a számításom, a spiritualitás ellenére, továbbra is egoista.

Még ha elakarom is elérem a testvéri szeretetet, a többiek és a Teremtő iránti szeretetet, még mélyebbre kell ásnom és megvizsgálnom, milyen módon vannak bennem a ezek a fogalmak: Mi a tartalmuk, a tisztátlanságuk, és a szentségük? Így, lényegében a személy vizsgálhatja a munkája eredményét,  vagy a saját edényében, vagy a Teremtőben.

Valaki talán azt gondolhatja: “Találhatok egy olyan olvasó eszközt a Teremtőn belül, amin keresztül igazolhatom, hogy élvezetet kapok tőle?” És mi van ez után? Ha az eredmény pozitív, jól fogom magam érezni és felmelegszik a lelkem? Vagy a szándékom kizárólag a Teremtőnél van, minden velem való kapcsolat nélkül?

Minden ilyen ellenőrzés csak akkor lehet tökéletes, ha egy valódi munkát végzünk, ami a Teremtő feltárását jelenti, egy csoporton belül. A barátok szeretete, úgy szolgál, mint a szándékot és a vágyakat megtisztító eszköz, amelynek a segítségével megtisztulok az egoisztikus számításoktól, nem tévedek annak a megvizsgálásában, hogy ki vagyok, mi a csoport, milyen szinten vagyok lojális ehhez, és nem magamhoz.

Eredményként felismerem, hogy még a legkisebb adakozási cselekedetre is képtelen vagyok. Ez túl van a lehetőségeimen.  Tehát, a csoporthoz fordulok, mert a barátaim biztosítják számomra az Arvut (kölcsönös garancia) érzékelését, és ők kínálják fel számomra az adakozás erejét.

A barátok nagyszerűsége és a csoport adja a hajtóanyagot a számomra, amely folyamatosan emel egy bizonyos szintre, addig, ameddig fel nem építem a saját Klimet. Ennek a kijavítása érdekében, használni kívánom, és ezen keresztül akkor a csoportban felfedezem a Teremtőt, aki felé a kezdetektől törekszem. Csak most, felé fordulok, a barátaimmal együtt, a közös vágyunk alapján, és kérjük a hit erejét. Így elérjük a Vele való összetapadást.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.