Dr. Michael Laitman

Meglepetéseket csak a spiritualitásban lehet felfedezni

Kérdés:

Néhány héten belül több mint 7000 ember, a világ minden tájáról fog összegyűlni a Kabbala Világtalálkozón. Milyen módon ültetjük el a „szeresd felebarátod, mint önmagad” törvényét ezen a gyűlésen, a gyakorlatban?

Válasz:

Azt gondolom, hogy az egység fontossága, amit fel fogunk fedezni, a Teremtő segítségével, valóban óriási lesz, és valóban erőteljes. Felkészítjük magunkat és „felmelegítjük” az egész világcsoportot, és minden barátunkat, aki eljön a kongresszusra, vagy részt vesz rajta virtuálisan.

Az utolsó hónap során, a kongresszust megelőzően, valóban rá kell hangolni magunkat arra, ami a kongresszuson történni fog, mintha már ott is lennénk. Előre meg kell tanulnunk a dalokat, a program ki lett adva minden napra, tehát minden leckének a főbb pontjai, a szemináriumok, megbeszélések, a barátok találkozóinak témái, és a kulturális programok is, ezért felkészíthetjük magunkat minden szempontból a helyre és a helyzetre, ahogy az majd a kongresszuson történni fog.

Olyan sokat kell előre foglalkoznunk a felkészüléssel, amennyit csak lehetséges az új benyomások befogadásának érdekében. Mindenkinek előre kell  tanulmányoznia mindent, ami csak történhet a kongresszuson.

Nem várok semmilyen meglepetést az anyagi világban ezen az eseményen. Sokkal inkább várok viszont spirituális meglepetést a köztünk lévő kapcsolatban. Mindenkinek nyitva kell erre lennie, és nem azt keresni, hogy ez mi lesz, hol, és hogyan fog megtörténni. Teljesen világosnak kell lennie, hogy senkinek, semmi miatt nem kell aggódnia, sőt, sokkal inkább még nyitottabbnak kell lenniük, a környezet befolyásának megkapása érdekében. Csak így lesz képes mindenki magába olvasztani a másik lelkesedését, és ez az, ami valójában motiválni fogja mindenkit.

A saját érzésem alapján úgy ítélem meg, hogy a felkészülés nagyszerű állapotain megyünk keresztül.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.