Dr. Michael Laitman

Miért dolgozzunk a Teremtőnek?

Kérdés:

Mit jelent az, hogy kizárólag a Teremtő érdekében cselekedjünk? Ez nagyon zavar engem, mert úgy érzem, hogy valaki rabszolgájává kellene hogy váljak.

Vákaszom:

Ez a “valaki” a Természet abszolút törvénye, az egyesítő erő, mely a teljes teremtést magában tartalmazza. Emellett a törvény mellett semmi más nem létezik. És amikor mi “adakozunk”, azt nem “valaki másnak” az érdekében tesszük, hanem annak érdekében hogy létrehozzuk ezt a törvényt a teljes teremtés felett, hogy az megjelenjen mindenki számára.

A Teremtőnek nincsen szüksége erre, Ő nem kap meg semmit, Ő maga az adakozás vágya, mely nem képes megkapni. Őt magát nem érzékeljük magunkon belül, ehelyett amit mi érzékelünk az a mi saját benyomásunk Általa. Az adakozás törvénye hasonló egy falhoz: az nem érez semmit, és akár mozdulatannak is tekinthetjük. Ez a természeti törvény az adakozás abszolút törvénye, melyet mi magunkhoz viszonyítva érzünk.

Mi nem teszünk Neki semmilyen szívességet! Neki nincs szüksége arra, hogy mi Hozzá tapadjunk, hogy mi Őt szeressük, Ő nem érzi úgy munkánkat ahogy mi azt érezzük. Mi még csak nem is vagyunk képesek az Ő esszenciájáról beszélni, mivel az megismerhetetlen számunkra. Mindaz amiről mi beszélünk, az a mi személyes benyomásunk, a mi érzékelésünk Vele kapcsolatban a mi törött, vagy korrigált vágyainkon belül. Ennél fogva én nem mondhatom azt, hogy Neki, Érte dolgozom. Azok a kifejezések, hogy “a Teremtőhöz való tapadás”, vagy “szeresd a Teremtőt” csak rólam szólnak, és az én korrekciómról, ami után én elérem a szeretetet.

Ezért kaptuk mi meg a csoportot, amellyel kapcsolatban dolgoznunk kell, ahelyett, hogy valami absztrakt alapelvvel vagy erővel szemben dolgoznánk, amelyet nem vagyunk képesek érzékelni, vagy egy olyan faktorral melyhez bárki úgy és akkor fordulhat amikor csak kedve van. Vegyük példának a Kabbala tudományát. Az annak a programja, hogyan viszonyuljunk az emberi társadalomhoz, hogyan kezeljük azt. Építsük fel attitűdünket ennek a programnak megfelelően, és azáltal elérhetjük teljes korrekciónkat.

A teremtett lények iránti szeretet, melyet elkezdünk észlelni a Reformáló Fény segítségével válik majd a Teremtővel szembeni attitűdünké. Ahelyett, hogy mi egy érzékelhetetlen Fénnyel szemben viselkednénk, a lélek tört darabokra, és annak a törött részei lépnek interakcióba egymással a Fénnyel való interakció helyett. Ennél fogva meg van a lehetőségük, hogy összekapcsolódjanak, cselekedjenek egymással, és megvizsgáljanak dolgokat közösen, melyet nem lennének képesek elvégezni, ha csak egy absztrakt erővel állnának szemben.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,605 seconds.