Dr. Michael Laitman

A Jó-adó titkos ügynöke az iskolában

Kérdés:

Milyennek kéne lenni egy gyerek környezetének?

A válasz:

A gyerek mindig olyan lesz, mint a környezete. Ezért van az, hogy a környezetről gondoskodni azonos a gyerekről való gondoskodással.

Gondoljunk bele, hogyan hat a környezet indirekt kontrollja, a név-adásban, a játék-vételben, a könyvek által, a videókban, amiket a szülők ajándékoznak, és felkeltik érdeklődésüket általuk. Meg kell tanítani a gyerekeket a rossztól megvédeni magukat, a külső befolyásnak meg kell mutatni az ellenállás módjait, és legyen erejük az elveik mellett kitartani. Az értékrendek mind a jó és rossz ellentétén alapulnak.

Nincs gond jó környezet kialakításával, ha  a szülők rendezik el ezt. Játékokkal és édességgel könnyen le lehet fizetni egy gyereket, hogy a megfelelő környezetet válassza. És majd az hatni fog rá.

A tanárnak fontos az a képessége, hogy a gyerekek szintjére leereszkedjen, s a gyerek ne érezze, hogy a tanár a nagyobb. le kell üljön velük játszani, s beszélgetni. A gyerek környezetét titkos ügynökként be kell hálóznia. Akkor át tudja adni neki a szellemiségét és felemelheti fokozatosan. Ha nagyobb  agyereknél, akkor bútordarabnak nézik a gyerekek. Rohangálnak a nagyok lábai közt és odébb löködik őket, hogy hagyjanak nekik békét. A saját világukban jól megvannak.

Más szóval mindent egyetlen cél elérése érdekében kell elrendezni: hogy a gyerekek szeressék a társaikat s ezáltal a Jó_Adó teremtő szeretetéhez eljussanak. Ennek a szándéknak kell áthatni a gyerek kiskorát, és minden tettet. Fiatal korban ez különösen könnyű és lehetséges. Ha szeretet tanítunk a gyereknek kiskorától, biztonság és siker kíséri majd nagykorában.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.