Dr. Michael Laitman

A független egyenlőség szintje

Az adakozás és a megszerzés a két kizárólagosan létező tulajdonság a világban. Mi különböző kifejezéseket használunk az adakozás tulajdonságának leírására: a hit tulajdonsága, kegyelem, jóság, szeretet, Shechina (Istenség), a Teremtő, és így tovább. Mindezek a kifejezések az adakozás erejét írják le, a Teremtő erejét.

A megszerzés tulajdonsága, bár az negatív és ellentétes az adakozással, mégis a kegyelem (Heszed), az adakozás jószándékú ereje által lett teremtve. “A cselekedet végeredménye benne van foglalva az eredeti gondolatban” azt jelenti, hogy minden pontosan így van előkészítve annak érdekében, hogy a teremtményt függetlenné tegye. És akkor, a két erő közé helyezve az mindig képes lesz függetlenségét alkalmazni, ezen erőket saját választásának megfelelően felhasználva.

Ezen két tulajdonság ellentétén belül, a teremtett lény felfedez egy harmadik vonalat: saját magát. Minden egyes alkalommal az keresi a lehetőségét, hogy adakozzon a Teremtő számára az adakozó és megszerző erők megfelelő alkalmazása útján. Egyikőjük sem tartozik a teremtményhez, és segítségükkel az képes magából kihozni az adakozást a Teremtő számára. Ezáltal a teremtmény meghatározza saját függetlenségét, saját státuszát, pontosan mivel az összes erő, és cél rajta kívül van, míg ő maga csak egyszerűen eldönti azokat mire is használja fel.

Ezek a feltételek már elő vannak készítve számunkra. A “beszélő” szint, mely kiemelkedik azon tulajdonságok és cselekedetek kombinációjából amelyek által mi hasonlóvá válunk a Teremtőhöz amikor mi felépítjük magunkat az Ő képmására, pontosan ezen feltételek mellett jön létre.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.