Dr. Michael Laitman

Mi a gondolat?

Kérdés:

Mi a gondolat?

Válaszom:

A gondolat az a tudatossága annak, hogy mit érzek, mik az okai, a célja és következménye annak amit érzek. A gondolat az ami a vágyon belül létezik, a vágyon belüli érzékelésben. A gondolat vágy nélkül csak filozófia, mindaz alaptalan. Létezik az anyag, és a forma melyet az anyag magára vesz. Létezik a forma érzékelése, és annak gondolata, hogy “miért érzi az angyag így magát?”

Kérdés:

Mindannyiunknak úgy kell léteznünk, mint “egy ember egy véleménnyel, vagy gondolattal”?

Válaszom:

El kell érjünk egy olyan állapotot, ahol vágyaink kölcsönössé, közössé és integrálttá válnak, hogy ne legyenek különbségek gondolataink, vágyaink között, és a minket átitató Fény egy Fényként jelenjen meg. Ugyankkor azonban mindenki továbbra is saját szeparált életét érzi, mint egy testrész a testen belül. A szív másképpen működik mint a tüdő, de közös életen osztoznak a testen belül, minden egyes testrész saját benyomásain, és érzékelésén felül. És ez a magasztosabb élet, melyben így léteznek van Elokut-nak (spirituális életnek) nevezve.

Minden egyes testrésznek meg van a saját élete, mindegyik részt vesz a test általános rendszerében, és közben létezik a teljes test kölcsönös élete. Minden össze van kapcsolódva egymással, és semmi nem töröl ki, szüntet meg semmi mást, semmi nem tűnik el, sem a gyűlölet sem a szeretet, mivel semmi nem felesleges, és semmi nem tűnik el a spiritualitásban.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.