Dr. Michael Laitman

Az összes birtokolt dolog fölé emelkedés

Az érzékelésem sokféleségét, a legfontosabb elemen át kell észlelnem: az egységen át. A barátaimon keresztül kontrollálom magamat a  csoportban kizárólag a mérete miatt, amit bennük látok, előnyt vagy sérelmet, az egység érdekében. Eddig nem tettem semmit, ennek a megfontolására. Kiértékelem a barátaimat „az értelmen belül” és az „értelem felett”.

Ez azt jelenti, hogy nem törlöm a logikámat; ehelyett arra használom, hogy a saját véleményem (vágyam, edényem) prizmáján át lássam magamat, és lássam, milyen magasra kell emelnem a csoportot a saját szememben, annak érdekében, hogy odaadhassam a barátaimnak a pozitív értékelést. Azonban, tudom, hogy a logikám egoisztikus, és mindig adósnak tünteti fel a barátaimat. Ezért fölé emelkedem ennek, hogy abszolút helyesen lássam a barátaimat, mint „teljesen igazakat.”

Igaz ez, vagy hamis? Nincs igaz, vagy hamis; minden a megítélésemtől függ. Amikor a logikámat használom a döntéshez, természetesen nincs senki, aki igazabb lenne a világon, mint én. Én csak magamat ítélem meg, és akik kedvesek nekem. Azonban amikor az értelem fölé megyek, érezni kezdem, hogy minden barátom igaz, hogy elérték a végső korrekciót, és kizárólag én vagyok köztük a bűnös.

Mit ad ez a játék a számomra? Mindezek után, függetlenül attól, hogy ez a vélemény igaz, vagy sem, mert mindekét kimenetel előfordulhat. Azonban ez a játék, lehetőséget ad számomra, folyamatosan két állapotban lenni: értelem felett, és az értelemben (az egoizmus felett és az egoizmusban). Tehát gyakorlatilag ameddig én tapasztalatot gyűjtöttem, és elkezdtem vágyni arra, hogy elérjem a valódi értékelést.

A több erőfeszítés, amit beleteszek ebbe, a gyorsabban megjelenő vágy (vélemény) előkészítetté válik, ez által a spirituális világ felé irányuló eljárás által. Nem fogok az értelem felett érzékelni. Ellenkezőleg, az új edényemet fogom megszerezni,, az értelmen belül. Akkor, időről időre, felülkerekedek az előzőleg megszerzett értelmen. Mindezek után, minden következő fokozat, nagyobb, mint az előző, egyezésben a benne foglalt adakozás erejével,  és ebből az okból, mindig ellentétes az előző fokozattal.

Az embernek mindig felül kell emelkednie azon, amije éppen van. Lehet, hogy minden rendben lévőnek, és igaznak látszik, vannak remek ételek az asztalon, és az élet, egyfajta áldás. De nem ebben az időben. El kell utasítanom ezt az áldást, az adakozás magasabb szintjére való emelkedés érdekében, amelyet én sötétségnek látok. Mindig az értelem fölé megyek, az éppen fennálló tények fölé, és megszerzem a Bina tulajdonságát, amely mindig ellentétes ezekkel.

Bina szabályai uralkodnak a Malchut felett az új fokozaton, és akkor a Felső Fényben, meglátom, mekkora hatalom áramlik a Malchut felé. Tehát, felkészítem magam a következő fokozatra, és a folyamat önmagát ismétli.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,228 seconds.