Dr. Michael Laitman

Hiányában vagyunk az egység egy cseppjének

Kérdés:

A  2009.-évi Kabbala Kongresszuson mi képesek voltunk elérni azt a speciális érzékelést, amelyet Ön úgy nevezett, hogy „az egység egy cseppje.” Mit értünk akkor mi együtt el, és hogyan tudnánk ugyanezt végrehajtani a  következő kongresszuson?

Válasz:

A kongresszuson tavaly, éreztük, hogy ez egy speciális pontja a köztünk lévő egységnek, amely nem rajtunk múlt, és mindannyiunk felett állt. Ha képesek lennénk összekapcsolódni, képesek lennénk befolyásolni ezt, küzdeni ezért, egyesülni ebben, és védelmet találni ebben. Ez a „cseppje az egységnek,” egy nagy erő, amelyet a köztünk lévő kapcsolat teremtett, és amely minden bajtól megvéd bennünket.

De ez nem elegendő. Ebben a cseppben, összekapcsoljuk a spirituális szikráinkat egyetlen szikrába. Ha mi összekapcsolnánk a vágyainkat az adakozás,,és  a kölcsönös garancia irányába, amely a közös szikrára irányul, elkezdhetnénk feltárni a kapcsolatot az összetapadt szikrák között; és elkezdhetnénk felfedezni a lelkek kapcsolatának rendszerét. Minden kapcsolat a szikrák között, egy összeköttetés a közös gyűlölettel és szeretettel ez felett.

Az első esetben, a szikráinkat (a szívben lévő pontjainkat) egy nagy szikrába kapcsoljuk össze, és akkor elérjük, amilyen magas állapot ez valójában, ami azt jelenti, ez az állapot önmagában létezik, egy bizonyos valóság, ami rajtunk kívül létezik. Teremtettünk valami újat, ami a köztünk lévő kapcsolaton keresztül jött létre.

Azonban, ha hozzáadnánk ehhez, egy kis vágyat, akkor nem csak mindezen pontoknak az összessége kapcsolódhatna egy szikrába, hanem minden ego, amely ezt körülveszi, feltárulhatna, azaz, a teljes gyűlölet, és szeretet mindezek felett. Más szavakkal, a kapcsolat hálózata köztünk, feltárásra kerül, és érzékelhetjük a spiritualitást, a Teremtőt ebben a kapcsolatban.

Ez azt jelenti, hogy amikor valaki aláírja a kölcsönös garanciát, a feltárt vágya alapján, ami a szívben lévő pont mentén kialakul, ahol feltárul a gonosz, és elfogadja, a felülemelkedést ezen. Mindezek után, ez a hálózat, a vágyainkból épül ki, amelyekről lemondunk, a kapcsolat által való föléjük emelkedésen keresztül, és lecseréljük a gyűlöletet, szeretetre.

Hogyan leszünk különben képesek egymáshoz kapcsolódni? Nem elég egyszerűen egyetlen szikrába kapcsolódni; ez nem valódi kapcsolat, mivel az egész egónkat alul hagytuk. Eközben,  nekem mindezek fölé kell emelkednem, a Sinai hegy fölé (ami a gyűlölet hegye).

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.