Dr. Michael Laitman

A fejlődés szintjei dióhéjban

A spirituális fejlődés első szintjén a személy még nem rendelkezik a Teremtővel vagy a csoporttal, csak élvezetet akar kapni. A második szinten már hajlandó adakozni annak érdekében hogy megszerezzen, és még nem koncentrál az adakozásra, hanem még mindig inkább a beteljesüléssel van elfoglalva. Ez az ő célja.

A harmadik fázisban a személy felébred: Rendelkezik a Teremtővel, a Resimóval (spirituális gén, emlékkép), a szívben található ponttal. Elege van a közvetlen megszerzésből, és valami újra vágyakozik, amit még továbbra is magának akar megszerezni. Azonban ugyanakkor egyre kevésbé koncentrál önzőségére.

A negyedik fázisban a személy elkezd a csoporton belül dolgozni. A harmadik és negyedik fázis között nagyon sok kétségbeesett állapot létezik a spirituális világ megszerzésének képtelensége miatt. Csak miután átélte ezeket az állapotokat képes a személy megérteni hogy semmilyen módja nincsen arra, hogy egyedül boldoguljon, és elfogadja a csoportot mint egyetlen mentségét. Most már képes fejét meghajtani az előtt. Ez az átmenet akár éveket vehet igénybe.

És legvégül a személy elkezd annak érdekében dolgozni, hogy adakozzon a csoport számára ahol a Teremtő rejtőzik. Mindez folytatódik, ameddig el nem éri az adakozás állapotát, és már képes megszerezni az adakozás érdekében.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.