Dr. Michael Laitman

A világ a kegyelemmel lett megteremtve

A Teremtő szempontjából a világ a Kegyelem (Heszed) tulajdonságával, tökéletes adakozással lett megteremtve. A teremtmény tulajdonsága, a megszerzés az annak lenyomatából keletkezett. Annak érdekében, hogy megadja a teremtménynek (emberi lény) a lehetőséget a függetlenségre, a személynek egy előre meghatározott tulajdonság nélkül kell megszületnie. Hogyan lehetséges mindez? Ennek céljából a Teremtő egy különleges állapotot (helyet, vagy vágyat) teremtett meg a személynek, mivel a személy valójában vágyán belül él.

A személy érzékelésében ez a vágy megszerzésből, és adakozásból áll. Ahogy a személy fejlődik, ő fokozatosan megkapja a lehetőségét annak, hogy választhasson közöttük, és akkor ő látja azt, hogy választása nem a két lehetőség egyike, hanem választása a Teremtőtől kapott két tulajdonság megfelelő felhasználása a Teremtő érdekében.

A személy megtanulja mindkét tulajdonságot egyenlő mértékben felhasználni, és nem nullázza le a megszerzés tulajdonságát. Végül is ez az ami az ővé, amiből ő maga áll, és neki független teremtménynek kell megmaradnia a Teremtő előtt állva. Egyébként, a Teremtőtől kapott élvezet nélkül a személy nem képes élvezetet okozni a Teremtőnek. Mi csak a Tőle való megszerzés módján vagyunk képesek nek adakozni.

Ennél fogva a személy mindkét erőt megfelelően használja fel, és korrigálja megszerzés iránti vágyát az adakozás iránti szándékkal. Ennek következtében a kegyelem tulajdonsága, az adakozás uralkodik a megszerzés tulajdonsága fölött mivel amekkora mértékben a személy korrigálja “alapanyagát”, az élvezet iránti vágyát, azt képes lesz az adakozás érdekében felhasználni. Legvégül mindkét tulajdonság egyként működik a személyen belül, és ő eléri a tökéletes adakozást (hit).

A teljes út mentén, időről időre, minden egyes állapotban, és minden egyes szinten a személy megfelelően kombinálja a megszerzés és adakozás tulajdonságait (kegyelem és bíráskodás). Ezáltal a világ a kegyelemmel lett megteremtve, és azzal lesz befejezve ahogy a világ eléri teljes korrekcióját.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,157 seconds.