Dr. Michael Laitman

A megfelelő befektetés

Azáltal, hogy a csoporton belül dolgozunk, tanulunk és terjesztünk, mi magunkra vonjuk a Fény hatását, és az nekünk új értékeket hoz. Az adakozás olyan fontossá válik, hogy a személy megváltoztatja prioritásait.

Azelőtt ő megszerezni akart, egyre több és minőségileg is jobb beteljesülést, hogy ő legyen élete irányítója, és hogy mindent kezében tarthasson. Most fokozatosan elkezdi megérteni és elfogadni új célját. Ő felfedezi, hogy amikor másokat teljesít be ez az adakozás még nagyobb hasznot hozhat számára.

A személy azt gondolhatná mi mást adhat ez mint szép szavakat? Miért lenne vonzó mindez a személy számára? Minden a Fénytől jön a spirituális fizikai törvényei alapján. A globális edény (Kli), a közös lélek, a mindenki között jelen levő összeköttetés megnyílik a személy számára, és akkor ő elkezdi érezni, hogy a megfelelő “befektetés” az hogy másokba fektessen bele, amely örökkévaló és a lehető leghatalmasabb hasznot hajthat. A személy nem látja mindezt még saját szemével, de már képes megsaccolni hogy itt egy olyan rendszer található, amelybe érdemes bele fektetni, és ezáltal ő bele fektet abba.

Most már beleegyezik abba, higy a Tóra, azaz a Reformáló Fény megváltoztassa és korrigálja az ő 613 vágyát, amely valójában a 613 parancsolat végrehajtása. A tanulás által, a terjesztés által, és a csoportban való részt vétellel mi pontosan a Fény hatását várjuk. És akkor az önmagunk számára szolgáló beteljesülés helyett, mi a mások iránt élvezet adását választjuk. Az ő érdekükben történő élvezet adás előnyössé válik számunkra.

Mindez ugyancsak egy önző számítás, a Lo Lishma szándéka (nem az Ő nevében). Én adakozni kívánok mások számára, és én majd jól érzem ezáltal magamat. Azonban a Fény tovább folytatja befolyását rám. Én egyre jobban beépülök a csoportba (a külső közös edénybe) egyre nagyobb mértékben, én egyre mélyebbre merítem magam a tanulásba, és több és több Fényt követelek általa. Én változásokat ébresztek fel magamban és végül részlegesen hasonlóvá válok a Teremtővel.

Személyes nyeremény és “biztonságos befektetés” helyett, én megszerzem az adakozás érzetét mindenfajta válasz nélkül, és az a lehető legnagyobb felfedezéssé válik számomra. Még az a beteljesülés is melyet mindez hoz nekem nem-visszafizetős marad és teljesen az adakozásra irányul majd.

Ennél fogva és valóban hasonlóvá válok a Teremtővel. Végül is az én saját vágyamnak és választásomnak, és a csoportban történő erőfeszítéseimnek köszönhetően a Fény átváltoztatta természetemet. Az Ő erején keresztül én megváltoztatom magamat, ameddig nem válok egyenlővé a Teremtővel minden vágyamban és cselekedetemben akkora mértékben, hogy semmilyen különbség nem lesz közöttünk, és ezt a hasonlóságot hívjuk összeolvadásnak (Dvekut).

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.