Dr. Michael Laitman

A szabadsághoz vezető keskeny ösvény

Lelkünk két részre oszlik, a Galgata ve Eynaim (GE) részére, vagy 248 vágyra, és az AHP (Awzen, Hotem, Peh) részre vagy 365 vágyra. Nekünk korrigálnunk kell a GE részt az “adakozás az adakozás érdekében”, és utána az AHP részt a “megszerzés az adakozás érdekében” formájában. A mi szabadságunk a kettő között található, középen, abban a különleges térben, melyet úgy hívunk, hogy a Tifferet középső harmada.

Felül, a GE részben található Keter, Hochma, Bina, Heszed, Gevura, és a Tifferet felső harmada, alul az AHP részben a Tifferet alsó harmada, Hod, Yeszod és Malchut. Közöttük létezik a Tifferet középső harmada melyet úgy hívunk, hogy Klipat Noga (Noga Kéreg), a mi szabad választásunk nagyon különleges tere.

Ez olyan mint a homokóra középső keskeny nyaka. A felett található az adakozás iránti vágy, alatta a mi megszerzés iránti vágyunk, és középen az adakozás és megszerzés között megmaradok egy üres térrel. Ez nem olyan kétértelműség amikor nem tudom melyik önző beteljesülést válasszam, ehelyett ez egy ösvény egy teljesen új térbe, egy új dimenzióba. Amennyiben én megtalálom ezt, és átlépek rajta, én ott egy dimenzióban létezhetek a Teremtővel.

Ezen a keskeny alagúton keresztül minket egy új világba vezetnek, mintha egy anya által egy új világba lettünk volna megszülve ahol megvalósíthatjuk szabad választásunkat.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,676 seconds.