Dr. Michael Laitman

Egyensúly csak fentről jön

Az ásványi, a növényi és állati szinten a természet egy integrális rendszer,a minek a részei nem rendelkeznek szabad akarattal a törvényei betartásában. Az embernek azonban van szabad akarata: vagy harmóniában marad a természettel, vagy ellene dolgozik. Ma, amikor  a civilizáció fejlődése megy a maga útján, elkezdjük felismerni a hiányosságait az egoista megközelítésnek, mert önpusztító. Az egó akkorára nőtt, hogy elpusztítjuk a Föld egyensúlyának rendszerét, és minekünk, a fejlődésnek legfelső fokán,épp ennek az egyensúlynak a  fenntartása lenne a feladatunk.

Azzal, hogy visszatérünk a természettel való egyensúlyhoz, megteremtjük majd a feltételeket a többi részhez való helyes viszonyuláshoz. Ehhez úgy kell átalakulni, mintha egyetlen ember lennénk, kölcsönös szeretetben és gondoskodásban. Ezért van a “szeresd a másikat”  minden emberi értékrend alapja. Rájövünk, hogy együtt élünk a globális világban s ez a feltétel egyre fontosabb.

Ezért van, hogy feltárul a Kabbala tudománya a mai világban. Évezredek óta várja  amaga idejét, hogy a mi nemzedékünk kapja ezt az ajándékot az adás tulajdonságának kifejlesztésének lehetőségét megkapva.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,233 seconds.