Dr. Michael Laitman

A fő gondolat

Kérdés:

Hogyan használhatjuk a gyakorlatban a “sokak imáját” a gyűlésen? Milyen gondolat, milyen viszonyulás a többiekhez ajánlatos a gyűlés idején?

Válasz:

7,000 ember lesz a gyűlésen. Ez hatalmas erő! Ha csak kicsit is  társulni kezdenek (az egyéni képességeik szerint, hisz vannak “nagyok” és “kicsik” tapasztaltak és kezdők köztük) ha akarják, hogy részévé váljanak a folyamatnak, ez már elég. Azért, mert a szellemiségben az erő minősége fontosabb, mint a mennyisége. Ha van egy vezető, aki tudja az utat s mindenki követi őt, akkor mindenkit eljuttat a célhoz.

Van egy nagy és tapasztalt csoportunk, akik már 15 éve tanulnak. Ezek az emberek tudják és értik, mit kell tenni. És ha még pár ezer tanuló belép, nem számít, mert a szelem a piramis csúcsáról jön. Ezért mindenki egy irányba társul  és a “sok” az “egy” lesz, “egy ember egy szívvel”. Tudjuk a korábbi gyűlések tapasztalatából, hogy éppen ez történik.

A gyűlés alatt mindenki sokféle belső érzést megél: néha menekülni akar, néha visszatérne. Ez a belső munka erejét mutatja, a kijavítások intenzitását és az elemzésekét belül. Három nap alatt elérhet olyan eredményeket, amiket máskor egy év alatt ér el, vagy még akkor sem. Ezért áldásos a gyűlésen részt venni.

Minden nap adok előadást a gyűlés alatt, s ezen túl lesznek társas találkozók, szemináriumok, kultúrműsorok, étkezések, s egyebek. Mindez azt célozza, hogy a sokból egyet teremtsünk, hiszen egygé kell válnunk, hogy a Teremtőre hasonlítsunk. Ezeken át értjük meg, hogy mit is jelent a “szeresd felebarátodat”.

Valamit szükségképpen elérünk ha erre haladunk. A végtelen társulást nem tudjuk elérni, de az 1/125-öd részét, a legkisebb szellemiségi szintet elérhetjük így. És akkor érezni fogjuk, hogy van köztünk egy kis Fény, ami a szellemiségi élet érzését adja. Ebben az érzésben a test felett vagyunk és érzékelünk egy másmilyen erőmezőt, a fizikai érzékeléstől eltérő dimenzióban.

Mindezt a köztünk kialakuló társulás eredményezi, a sokak imája. A “sokak imája” azt jelenti, hogy kérjük az adás késztetését sok ember felé, hogy ebben a késztetésben érezzük meg a Teremtőt.

Kérdés:

A gyűlés melyik részében várhatom ezt az érzést?

Válasz:

A felkészüléstől függ ez. Ha jól felkészülünk, ha ismerjük az anyagokat és az előadások témáit, megtanuljuk a dalokat és részt veszünk a kérdések megírásában és megválaszolásában, akkor semmi sem fogja megakadályozni,  hogy megtapasztaljuk a kölcsönös társulást és a minket egyesítő Felső Erőt már az első nap végére.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.