Dr. Michael Laitman

A teremtés aktív elemévé válva

A Zohár Könyve kijelenti: “Minden a gondolatban lesz tisztázva”. A Teremtő az egy mindent magába foglaló gondolat. Ő irányítja vágyainkat saját Gondolatával, és nekünk is gondolatra van szükségünk annak érdekében, hogy használjuk vágyainkat. Szemben a Teremtővel nekünk a vágyunk elsődleges, és gondolataink csak vágyaink eredményei.

A teremtés terve hasonló egy olyan térhez, mely kitölti a teljes valóságot és mindaz egyetlen egy gondolat. Érdekes módon sok asztronauta és asztrofizikus akik sok időt töltenek extraterresztriális (földönkívüli) valóság megfigyelésével, és akik a kozmikus teret és objektumokat kutatják elkezdik érezni, hogy a kozmosz az valamilyen gondolatnak a kifejeződése. És ez valójában így is van.

Ez a gondolat teremti meg a teremtést, irányítja azt, és viszi azt el egy vágyott célhoz. Mi vagyunk eme gondolat kifejeződése és eredményei, mely minket cselekedetre késztet. A mi szabad választásunk abban a képességünkben rejlik, hogy fokozatosan ennek a gondolatnak a szintjére emelkedjünk, hogy felfedjük a teremtés tervét, hogy elkezdjünk azzal együtt mozogni egy irányban, és hogy az összes cselekedetet ne azért végezzük el, mert arra kényszerítve vagyunk, hanem önkéntesen, és tudatosan.

És akkor mi megértjük a teremtés tervét még mielőtt az megvalósulna. Mi együtt gondolkozunk majd a Teremtővel ahelyett, hogy vágyakat kapjunk Tőle, és csak azután valósítsuk meg azokat. Azaz mi a teremtés passzív oldaláról áttérünk az aktív oldalra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,632 seconds.