Dr. Michael Laitman

Ki vagyok én?

Kérdés:

Hogyha nincsen más Rajta kívül, az azt jelenti, hogy minden Benne gyökeredzik, és minden amit magam körül látok az ugyancsak Ő?

Válaszom:

Igen ez ezt jelenti. És minden amit mondunk, gondolunk és érzünk ebben a pillanatban ugyancsak Ő.

Kérdés folytatva:

Akkor hol van az én “énem”? Ki vagyok én?

Válaszom:

Ez az amit meg kell találjunk. Más szóval mi nem a Teremtőt fedezzük fel, hanem saját magunkat.

Kérdés folytatva:

És végül én azt találom, hogy én is Ő vagyok?

Válaszom:

Nem. Létezik egy bizonyos elválasztási pont, melyet úgy tekintünk, hogy “létezés a semmiből” (Yesh Mi Ain). És ez az egyetlen pont ahol a teremtett lény létezik, míg minden más a Teremtő. Amekkora mértékben ez a pont arra vágyik, hogy hasonlóvá váljon a Teremtőhöz, az megismeri magát, és megismeri a Teremtőt, mely végül egy és ugyanaz.

Kérdés folytatva:

Ha minden amit mondok és gondolok az Tőle származik, akkor mi az a pont mely felfedezi, hogy nincsen más Rajta kívül?

Válaszom:

Ez az a pont melyen dolgozunk annak érdekében, hogy megtaláljuk mit is jelent szabad választásunk, akaratunk. Ugyanakkor mi a fölé a természet fölé emelkedünk melyet a Teremtő belehelyezett ebbe a pontba. Ő azt úgy teremtette meg, mint az élvezet megszerzésére irányuló vágy, és emellett még megadta annak az élvezet önző érzete iránti szándékot is. De amikor mi állandóan megpróbálunk e fölé a pont fölé emelkedni, az azt jelenti, hogy mi felfedezzük a Teremtőt, az Ő természetét, hogy adakozzunk, és megszerezzünk az adakozás érdekében.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.