Dr. Michael Laitman

Az elme csak az érzéseket elemzi

Kérdés:

Báál HaSzulam azt írja hogy “a legfontosabb érzés az elvont érzés mely csak az embernek adatott meg”. Ezzel azt akarja mondani, hogy az elme, értelem az az érzékelés, érzés egy típusa?

Válaszom:

Nem, nem ezt akarja mondani. Mi érzéseinken, érzékelésünkön keresztül fejlődünk. Az érzések változnak, és mi azt tanulmányozzuk, amit érzünk. Mi szívből (Liba) és értelemből (Mocha) állunk. Az elme, értelem evolúciójának a célja hogy segítsen nekünk megérteni mit is érzünk.

A szív és elme egyesítését hívjuk úgy, hogy a Hochma (bölcsesség) Fényének kiterjedése a Hasszadim (kegyelem) Fényében. Ez a tökéletesség, az AB-SAG Fénye. A Hochma vagy AB teljesen kiterjed a Hasszadim, vagy SAG Fényében, mely a lélekben a Keter Fényének megértését okozza.

Ez egy olyan gondolat mely belül kiterjed, és megérti az érzéseket, és az érzések megértik a gondolatot. Azok “összefonódnak” és beteljesítik egymást. És akkor az értelem segítségével, az érzések kibomlanak, intenzívebbé válnak, és segítségükkel az értelem további fejlődése jön létre.

Amennyiben én erősebb benyomásokat kapok, az én értelmem evolúción megy keresztül, és elkezdi a benyomások okát tanulmányozni. A mi adakozó és megszerző vágyaink és gondolataink állandóan fejlódésen mennek keresztül, a Hasszadim és Hochma Fényei növekednek. Azáltal, hogy azok beleöltöznek egymásba ők elérik a tökéletességet. Elokut (Istenség) a Fényeknek egymásba öltözését jelzi.

A hit mértéke a Hasszadim Fénye által van kifejezve, és a teljes hit és szeretet a Hochma Fényének a Hasszadim Fényébe való beöltözése által fejeződik ki.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.