Dr. Michael Laitman

Szellemiségi Felmenet

Kabbalista szövegeket tanulunk a Felső Világról, amely a valóság rejtett része. A kabbalisták ezt a világot költői nyelven írják le, és nem értjük, mit mondanak. Úgy látszik, hogy evilági szavakat használnak a Felső Világ leírásakor. Miért van ez így?

Azért, mert a Felső világ az erők világa, melyek leereszkednek a mi világunkba és tetteket hoznak létre. Minden, ami a mi világunkban történik,   mi úgy látjuk, mint erőket, amelyek kiváltják őket. Nem érzékeljük az erőket, nem érezzük és nem tudjuk, honnan jönnek. Csak a hatásukat látjuk: a világot és benne magunkat. Adva van a lehetőség nekünk, hogy halljunk és olvasssunk a Felső Erőkről, Hogyna ereszkednek le és mozgatják ezt a világot. A kabalisták leírják, hogyan lehet a forás felé vezető úton felemelkedni odáig, ahol ezek az erők mozgásba indítják a mi világunk gyökerét.  Ha olvassuk  akabbalsiták önyveit, akkor a belefektetett erőfeszítésel arányosan, közelebb kerülünk hozzájuk, mint egy gyerek, aki a játék által fejlődik és nő.

De van egy feltétel:  ezek az erők, amikhez fel akarunk emelkedni nem olyanok, mint az evilági erők. A Felső Erők ellentétben álllnak velünk; az adás erői. Mi pedig a a kapó anyagból állunk, az öröm vágyából, mely az adó erők hatnak.

Azért, hogy a kapóból adó természetűek legyünk, csoportot kell szerbeznünk, mielőtt kinyitjuk a zohár könyvét, és a társakkal együtt olvasva próbáljunk meg az egységünkre gondolni, mert azáltal hat ránk a Felső Erő, amely ezen az adás szinten működik. Ezáltal nemcsak a gondviselési és vezetési módon hat ránk, mint az emberiség többségére, hanem az adással is.

Mindent  a vágyaink irányítanak. Ha nemcsak azt akarjuk, hogy hasson ránk a Felső Erő, hanem olyan adó szintre akarunk kerülni, mint Ő, akkor ettől fokozatosan megváltozunk és részévé válunk ezeknek az okozó erőknek.

Ez azt jelenti, hoyg ebből a világból felemelkedünk a Felső szintre. Nem fizikailag persze, hanem belüső elrendeződésünkben, egyetértve az Adó erővel, mellyel jobban azonosulunk.

Tehát ez a felső adóerő betölt engem fokozatosan és ennek megfelelőek lesznek a tetteim. Ezt hívják “szellemiségi emelkedésnek, felmenetnek” (alija) aminek az a feltétele, hogy alárendezem magam a társaimnak és azt kívánom, min ők, hogy az adóerő telítsen be. Erre gondoljunk miközben a Zohárt olvassuk és akkor sikeres lesz ez.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,172 seconds.