Dr. Michael Laitman

Vigyünk mindenkit a mózesi szintre

Az embernek a Teremtő (Adó) szintjére kell emelkednie. Megkaptuk ősi kabbalistáktól a felemelkedés módszerét, hiszen feltárták. Ádám óta az ember elkezdte feltárni élete célját és hogy a teremtmény léte célja a Teremtő feltárása. Ez elvárás minden egyes ember felé és az egész emberiségnek kötelesség.

Mi mind áthaladunk ezen a folyamaton; minden a teremtés kezdetétől a végéig a kijavított állapot felé halad.

És ha mindent, ami történik a teremtés célja felől ítélünk meg, akkor láthatjuk csak az igazságot és igazolhatunk mindent.

De ha nem tekintünk minden részletében abszolút szükségesnek mindent a kezdettől a fejlődés folyamatán át a végéig, hogy a teljességhez jussunk, akkor tévedünk. Akkor keserű következtetésekre jutunk a világ és az élet céljáról. Mivel az egész fejlődési folyamat a természetben is benne foglaltatik, hasznos szánunkra ennek tanulmányozása.

Minden ember egyetlen célból lett teremtve: hogy olyan legyen, mint a Teremtő és eljusson a mózesi szintre.

Ezért kell mindent elfogadnunk, ami történik velünk a világban s a magánéletünkben, mint szükséges elemét a Mózes szintjére való felemelésnek, vagyis hogy tisztán feltárulhasson a teremtő nekünk, “szemtől szembe” , amely az emberi tulajdonságok teljes kijavítását jelenti, hogy olyanok legyenek, mint az Adóé.

Mivel a Teremtő nem változik, az embernek kell. Ezért aztán az egész folyamat, amin keresztül megyünk, nem külsődleges, hanem kizárólag a tulajdonságaink terén működik, hogy ezek hasonlóvá alakuljanak a teremtőéhez.
Ezért szükséges, hogy tanulmányozzuk ezt a folyamatot, magunkat, a szellemiségi anatómiánkat (a tulajdonságokat, amikből állunk) és a szellemiségi lélektant pszichológiát, (hogy hogyan is működünk), s a szellemiségi gyógyítást (mit kell megváltoztatni bennünk) és aztán rá kell fókuszálnunk arra, amit meg kell változtatnunk, annak sorrendje és iránya szerint.

A bennünk történő változások alapján megismerjük az emberi társadalmat és a történelmet. Látni fogjuk ezeknek a változásoknak a célját, irányát, a kapcsolataikat és hogy miként segítenek az emberiségnek és az egyes embernek elérni a  végső célt.

A természet rendszerének tanulmányozása, az emberiség célra irányult volta, s az az út, ami a fejlődéshez szükséges, a jó-lét forrásai. Minden ossz csak azért történik velünk, mert nem megfelelő a megértésünk a történésekről. De ha megértjük a folyamatot, értékelni fogjuk, hogy miért jó mindez!

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.