Dr. Michael Laitman

Az első felemelkedés előtt

A Kabbalisták akik elérték a teremtés alapjait azt mondják, hogy a Teremtő az élvezet iránti vágyat teremtette. Ez a vágy arra hivatott, hogy egyenlővé váljon a Teremtővel, hogy egy olyan edénnyé váljon, mely megtelik Fénnyel a formák egyenlőségének törvénye alapján.

Ez az egyetlen valódi formula melyet a Teremtő létrehozott és megteremtett kezdettől kezdve. Minden más forma csakis azoknak az érzékelésében létezik akik megszereznek.

Az egyetlen teremtés, az egyetlen élvezet iránti vágy teljes azonosságban létezik a Felső Fénnyel, és meg van telve a Fénnyel, egységgel és összeolvadással. Azonban ez a vágy azt képzeli, hogy az le van választva és el van távolodva a Teremtőtől, hogy az különbözik Tőle, és más tulajdonságokkal rendelkezik, melyek töröttek, és számtalan részre oszlottak. Most a mi oldalunkról el kell döntsük milyen cselekedetekre van szükség ahhoz, hogy visszatérjünk az egyetlen létező valós állapothoz, ahhoz a helyhez melyet úgy hívunk: “Ő és az Ő neve az egy”, ahol a Fény és az edény, a teremtmény és a Teremtő egyesül egymással.

A Kabbala tudománya különös figyelmet szentel a jelenlegi fázisnak, amely a felkészülés az első, és legalacsonyabb spirituális szintre való felemelkedéshez. Egyenlőre mi nem tudjuk mi is történik azon a létrán. Ahogy mi elérünk oda, a személy lelke tanítja majd a személyt magát, és mi megtalálhatjuk a segítséget a könyvekben, kaphatunk példákat, tapasztalatot szerzünk, és tanulhatunk előző állapotainkból.

A teljes probléma pontosan itt található, az első szint előtt. Ehhez az állapothoz nagy felkészülésre van szükségünk, itt az állapotok még nincsenek tisztázva, és a világ ellentétes a spirituális valósággal.

Ennél fogva ebben az állapotban fel kell használnunk a speciális eszközöket, melyeket a Kabbala tudománya ajánl fel számunkra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.