Dr. Michael Laitman

Hatalmas Gyengeségek

A szellemi ösvényen két fontos akadály vagy két kérdés, amelyet maga Fáraó vet föl:

1. “Ki az a teremtő, hogy én hallgassak rá?” Más szóval, mi az a nagyon fontos és rejtett adás késztés, amely előtt nekem meg kéne hajolnom?

Tény, hogy a természetünk lázadása segít, mert ennek legyőzése segít fontosnak tartani az adást a kapással szemben. A növekvő egoizmus folyton tagadja az adás fontosságát és állandóan erősíteni kell a csoport kapcsolatainak erejét, hogy a társak hatására elkezdjünk vágyni arra, hogy az adás tulajdonságát megvalósítsuk magunkban újra meg újra.

2. “Mit kapsz te ezért a munkáért?” Az egoizmus megmutatja, hogy gyengék vagyunk és képtelenek elérni, amit kívánunk. “Mit kapsz ezért? Szép a célod, de ki vagy te, hogy elérjed? ”

Mikor ez a két gyengeség legyőz minket, akkor látni kell, hogy képtelenek vagyunk kitörni egyedül a börtönünkből. Az egyetlen esély erre, ha jön egy társ és ő kimenekít. Előlegezett erőőt ad a társulás, a kapcsolatok. Ott feltárul a természetem és felfogom, hogy nem vagyok adakozó.

Akkor két pólus közt érzek szenvedést: egyrészt az adás fontosságát érzékelem, másrészt a saját kicsinyességemet. És minkettőt a környezettől, a társaktól kapom.

Most kell mindent helyesen megszervezni: alacsony vagyok, a cél magas és mély és vannak eszközeim, hogy elérjem. Ekkor fog el a bizonyosság érzése, amit Árvut-nak (kölcsönös biztosítás) nevezünk. Hiszen a társulás által kapjuk a szükséges erőt.

Honnan tudom ezt? Valójában a helyes környezet az egy szerkezet, amit a Teremtő készít a saját tulajdonságaiból.  Tehát ha közel húzódom ezekhez a szeretet kapcsolataiban, akkor elkezd uralkodni bennem az adás késztés.

Kiderül, hogy a valóságban nem a társak hatalmát használom, hanem  a társulásban elrejtőző adás tulajdonságát. Ez egyénileg egyikünkhöz sem tartozik, hanem ez a Teremtő ereje, amely köztünk feltárul. Ez az a sajátos erő, amely az egséz munkát végzi.

Ezért  a Fáraó szíve  a Teremtő kezében van. A Fáraó a kapóerő, s a Teremtő azért képezte, hogy mi épp fölötte alakítsuk ki az adást.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,605 seconds.