Dr. Michael Laitman

A modern idők Fáraójának utolsó csapásai

A természet összes részei közötti megfelelő kapcsolatot egy egységes rendszerré hívjuk szeretetnek, mely számba veszi minden egyes alkotóelem érdekét mint egyetlen rendszert. Más szóval én mindenkit a saját elválaszthatatlan részemnek érzek, mivel mi valóban össze vagyunk kapcsolódva.

Az egyetlen probléma az, hogy a mi világunkban mi nem érzékeljük azt az erőt, mely képes minket ebbe az állapotba hozni. Ennél fogva mi nem is tekintünk ebbe az irányba, azt valamilyen elérhetetlen utópiának tekintve, és megpróbálva ezt a világot olyan önző módon felhasználni, amire mindegyikőnk csak képes. Legvégül mi teljesen elpusztítjuk ezt a világot, és semmi felhasználható nem marad számunkra. Mi olyan változtatásokat hozunk létre, hogy bármillyen fajta irányítás a mi részünkről lehetetlenné válik.

Ezért van az, hogy a szívben található pont, és a Kabbala bölcsessége csak abban a generációban jelenik meg, mely eléri a kétségbeesés, és tehetetlenség érzetének legvégsőbb állapotát. A Kabbala abszolút szükségessé válik, és ezáltal kötelességünké vált annak felfedése.

Mindez egy elengedhetetlen feltétele a világ korrekciójának. A teljes világnak tudnia kell erről. Ez olyan mint az egyiptomi csapások története, amikor Mózes a Fáraóval vitázott. Miért ment el egyátalán a Fáraóhoz? Azért, mivel a világ minden egoistájának tudnia kell arról, hogy létezik a korrekció módszere!

Ennek a módszernek a terjesztése útján egyrészről, és az önzőség további növekedése miatt másrészről két makacs tulajdonság, Izrael népe, és a Fáraó egymással szemben állnak, és mindketten megértik, hogy nincs kiút. És akkor ennek a világnak (az önző Fáraónak) meg kell értenie, hogy az egyetlen lehetőség a jelenlegi állapot fölé emelkedés, és a korrekció módszerének elfogadása.

Ennél fogva Báál HaSzulam elmagyarázza nekünk, hogy a Kabbala tudományának terjesztése az a legszükségszerűbb, és legfontosabb feltétele spirituális felszabadulásunknak.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,742 seconds.