Dr. Michael Laitman

A független hatodik érzék

Először is nekünk rá kell hangolnunk magunkat a csoportra, és azon belül meg kell találjuk a független Kli-t (edényt), a hatodik érzéket. Ugyanilyen módon a hét hatodik napja a többi öt nap fölé emelkedik és felkészíti azokat a Szabbat-ra. Nekünk ugyancsak fel kell készítsük összes érzékszerveinket, és azok önzőségén felül egy új érzéket kell építsünk a szűrőre és Visszavert Fényre alapozva.

A személy lenullázza magát, egyesül barátaival, és ezáltal felépít egy Kli-t, melyen képes a valóságot érzékelni. Ebben az edényben (Kli) ő felfedezi a 613 vágyat, a lélek szerkezetét. Ebben a Kli-ben, a többiekkel való kacsolatán belül a személy felfedez egy hálózatot, és ebben a hálózatban az összes vágyakat és viszonyokat.

Ahogy ő összegyűjti azokat, és sorrendbe helyezi őket, hirtelen meglátja hogy azok hogyan válnak a tíz Szfirává, az ő lelkének vágyaivá. Azon belül, annak szerkezetében ő elkezdi felfedezni a Fényt, vagy a Teremtőt a közvetlen, visszavert, belső és körbevevő Fényben a hátulsó és elülső oldalakon. A személy tovább folytatja enek a Kli-nek a fejlesztését, ezt az érzékszervet, hogy azt megvizsgálja és még mélyebbre merüljön benne, közben emelkedve az önvisszataszítás és interakció szintjein.

Az ő Kli-e egyre komplikáltabbá válik, egyre tökéletesebbé ameddig a személy nem veszi teljesen magára a “szeresd felebarátodat, mint saját magadat” alapelvét. Ez a szeretet építi és formálja meg az edényt (Kli), egyesítve annak részeit, aminek következtében a személy a kapcsolatok különböző formáit fedezi fel, és azokat a kölcsönös adakozásnak megfelelően építi fel.

Ott, ebben a Kli-ben, ebben a tíz Szfirában ő “megrajzolja” a Teremtő képmását, azaz az adakozás univerzális erejét. Ez a mi munkánk, és mi azt mindig egy olyan környezetben végezzük mely a csoporttá válik, a lélekké, és az felveszi a Teremtő formáját.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,636 seconds.