Dr. Michael Laitman

Óvatos lépések az üres sötétség felett

Kérdés:

Honnan jön a szenvedés? Én okozom ezt, a hiányzó azonosságom miatt a Teremtővel, vagy Ő küldi ezt rám?

Válasz:

Pontosan, minden szenvedést a Teremtő küld, mivel „senki nincs rajta kívül. Az emberiség szenved a fejlődésének az útján, Az emberi szenved a fejlődési útján, és a szenvedés arra szolgál, hogy teremtmény fejlődjön az ásványi, növényi, és állati valamint emberi szinteken, tehát hogy ezeknek el kell érniük a korrekt kitöltést és a teljes létezést. A végén, így vagy úgy mindenki érezni fogja szükségét ennek, a jó érzésekkel teli állapotok és a teljes létezés hiányai miatt.

Mind ez szükséges annak érdekében, hogy a kép kiteljesedjen, a törés korrekciója által. Mindezek után mindennek az oka az egység, vagy a Fény hiánya az edényben. Amilyen gyorsan korrigáljuk a Kli-t, a Teremtő feltárásra kerül, és akkor követve a beszélő szintet minden más felemelkedik, kitör a szerencsétlenségből és a bajból.

A szenvedés a mi tanítómesterünk, amelyet fentről küldtek, arra az időre, ameddig el nem kezdjük korrigálni magunkat. Senki nem felelős ezért, kivéve a teremtés programját. De miért kell szenvednünk a szeretet útján?  Őszintén szólva az elején a kapni akarás vágyának éreznie kell, hogy üres, és csak akkor akar majd kitöltést is megtapasztalni. Így ez a kérdés jelenik meg: Ha a Teremtő végtelen élvezetet készített elő a számomra, azt jelenti ez, hogy először végtelen szenvedést kell éreznem? Ebben az esetben inkább szeretnék bestia maradni.

Azonban valójában elkezdünk lassan, előre mozdulni a fokozatokban, egyik pillanatról a másikra, korrigálva és érezve az új rétegét a vágyunknak és a benne foglalt Fénynek. Közülünk senki nem képes hordozni a sötétség végtelen ürességének érzését. Mi pontosan akkora adagot kapunk, amekkorát képesek vagyunk hordozni, lassan és gyengéden előre haladva. Pontosan ez a súlyú „lépés teher” szükséges a számunkra, mert képtelenek vagyunk sokat megtartani egyszerre. A törés, cseppenként kerül feltárásra a számunkra, a kapacitásunknak megfelelően.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.