Dr. Michael Laitman

Útmutató az élethez

Egyik kabbalista szöveg sem szándékozik velünk megértetni mindent, ami le van benne írva, mert lehetetlen a mi, földi elménk számára, megérteni a kabbalisták magyarázatát. Ezeket a szövegeket, egy teljesen különböző, ellentétes magasságban lévő elme írta, aki az adakozás alapjain állt, a megszerzéssel szemben. Ez egy teljesen különböző program, különböző megértés és gondolkozási irány.

Nincs eszköz, amit tehetünk, nem fogjuk megérteni a szövegeket addig, ameddig el nem érjük azt az állapotot, amiben a szerző volt, vagy legalább egy olyan állapotot, amely hasonló ehhez. Ameddig ellentétes oldalon vagyunk, mint a szerző, a birtokolt ellentétes minőségünk miatt, elutasítunk mindent, amit a szövegekből megszerezhetünk.

Nem beszélek a cikkekről és a betűkről, amelyek a kabbalisták által beszélnek az állapotainkról, mielőtt belépnénk a spirituális világba. Ezek a szövegek fel akarnak készíteni bennünket a spirituális világra, elmondják, hogyan léphetünk bele, segítenek formálni bennünket, és elvezetnek bennünket a spirituális úton. Azonban az olyan szövegek, mint a Talmud Eser Sefirot, A Zóhár Könyve, és az Élet Fája, amelyek leírják a spirituális világot a számunkra, a magasabb állapotokról beszél amelyeket csak akkor fogunk érezni, ha a spirituális világ törvényeinek megfelelően cselekszünk, amely az adakozás törvénye.

Ha feltárjuk az adakozás minőségét, a kapcsolatok hálózatát közöttünk, úgy, mint egy élő szervezet sejtjei között, akkor ezen a hálózaton belül törvényeket fogunk feltárni, állapotokat, és a Felső Világ képeit, amelyekről a Kabbalisták beszélnek nekünk. Akkor megértünk minden szót, amely a Zóhár Könyvében, vagy a Talmud Eser Sefirot –ban le van írva, mivel ezek arról beszélnek, amit látni, érezni és feltárni fogunk.

Az egész Tóra az élet Tórájává fog válni a számomra, és én ezen belül feltárom a vágyaimat, és a gondolataim elrendezésre kerülnek egyik a másik után, a többi lélek vágyaival és gondolataival.  Ez fog történni addig a fokozatig ahol feltárom a többiekhez való kapcsolódás képességét, és ezt fogom a könyvben is látni. Ekkor a könyv egy útmutató lesz a számomra, mivel a Tóra az “Oraa” világából érkezett – útmutató vagy kézikönyv. Feltárjuk a teljes testét Ádám közös lelkének, és minden kapcsolatát ennek a szervezetnek.

Ezért amikor olvassuk a Zóhárt , el kell érnünk az érzékelésnek azt a fokát, ahol valóban össze vagyunk kapcsolódva és ez a belső, globális, integrált kapcsolat köztünk, felfedi majd a formáit ennek a kapcsolatnak.

A Zohár csak az ásványi, növényi, állati és emberi szintek kapcsolati formáiról beszél, a lelkeink kapcsolati hálózatán belül.

Ez nem mond semmit magukról az állati, növényi, és ásványi objektumokról ebben a világban. Semmi más nincs a lelkeken kívül. Minden leírása az állati, növényi, és ásványi objektumoknak vagy embereknek, valójában csak a lelkek közötti kapcsolatról beszél.

Amikor a szívben lévő pontjaink, a vágyaink, az egységre irányuló törekvéseink helyes módon adódnak össze, akkor mi feltárunk mindent, amiről a Zóhár ír. Ezt, a köztünk lévő kapcsolatban fogjuk feltárni, és ezt nevezzük a „Végtelen Világának” ami nem más, mint a határtalan kapcsolat az emberek között.

Próbáljuk meg hát elképzelni ezt közöttünk!

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.