Dr. Michael Laitman

Saját magam felépítése

A teremtés célja az, hogy jót hozzon a Teremtő lényeinek, teremtményeinek. A Teremtő az egy jó erő, mely csak jót cselekszik, és ennél fogva Ő megadta nekünk a lehetőséget, hogy elérjük a legmagasztosabb állapotot, hogy hasonlóvá váljunk Hozzá. Mi a Teremtővel két alapvető dologban válunk hasonlóvá:

1. Függetlenség. Végül is a Teremtő az eredeti, és az embernek is eredetinek kell lennie cselekedeteiben, egyébként nem lehet független.

2. Adakozás. A személy megszerzi az adakozás formáját, amelyet a Teremtővel szembeni természetére kell ráöltöztetnie. Így belül az ember ellentétes a Teremtővel, de kívül megegyezik Vele.

Ennek a két ellentétes tulajdonságnak magán belüli kombinációjával a személy saját maga megépíti függetlenségét. Ennél fogva azt nem Teremtő kezei közül veszi ki, hanem függetlenül növekszik. A függetlenség megszerzésének szabályát hívjuk “szövetségnek”.

A szövetség azt jelenti, hogy én magamra veszem a bennem található emberi lény felépítését. A Teremtő nyújt mindent ami ehhez szükséges: a felkészülési bázist, a hajtóerőt, az élvezetek iránti vágyat, a korrekció erejét, és a beteljesítés erejét. Én felhasználom ezeket az eszközöket. Ellentétes körülmények jelennek meg bennem, egy kontraszt az önző vágyak és az adakozás formája között, melybe bele kell öltözzek, és mindez együttesen teszi lehetővé, hogy én felépítsem magamat.

A személy aki elfogadja ezeket a feltételeket, és egyenesen a Teremtő felé aspirál van “Izrael”-nek nevezve. Ő úgy dönt, hogy eléri az összeolvadást, és hajlandó keresztül menni az összes állapotokon és spirituális létrafokokon. Ameddig így tesz megérti, hogy neki állandóan az értelem feletti hitben kell haladnia, egyébként nem lenne képes még egy lépést sem tenni, felemelkedni, és megközelíteni a Teremtőt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.