Dr. Michael Laitman

Az én vágyam, a te Fényed

Én a spirituális létra egyik oldalán állok, a Teremtő pedig a másikon. Minden egyes alkalommal hogy én egy fokkal feljebb mászok, én megláthatóm, hogy Ő és én mennyire lettünk hasonlóak. Én, a magam részéről edényt hozok (vágyat), és a Fény a Teremtőtől jön. Ez az ahogy a közöttünk levő kapcsolat megtörténik.

Én érzékelem az összes alkotóelemet: magamat, a Teremtőt, mi egységünket, ahogy az írva van: “Izrael, a Tóra (a korrekció módszere) és a Teremtő az egy”. Egyrészről ez egy teljes egész, de más részről az továbbra is három részből áll amelyek között különbség észlelhető.

Mindez annak a ténynek köszönhetően létezik, hogy minden egyes spirituális Parcufban továbbra is maradnak üres vágyak amelyekben én magamat “vendégnek” tekintem, és Őt mint házigazdát, aki be akarja teljesíteni ezeket az üres edényeket. Más szóval továbbra is léteznek korlátozások közöttünk.

A személy aki elérte legalább az első spirituális érzékelést látja, hogy mindannyian egyek vagyunk a Teremtővel, és beteljesítjük az Ő akartát, senki sem képes a Teremtő ellen menni. Azonban mi nem arról a képről beszélünk mely a Teremtő oldaláról jön, és megjeleníti magát nekünk, hanem a személynek a vágyáról, hogy ahhoz csatlakozzon, és elkezdjen cselekedni. Egyenlőre nekünk azt mutatják be, mennyire nem állunk még készen az összeolvadásra és egységre.

Mindenki a Teremtő cselekedeteit hajtja végre, de mindazt tudat nélkül teszi, a saját vágya, döntése, vagy kérése nélkül. A személy egyszerűen annak az Fénynek az ereje által cselekszik, mely őt irányítja, és meghatároz mindent számára.

A megszorítások és rejtettségek (a világok) azok a mi lépésről lépésre történő felfedezéseink azzal kapcsolatban mely mértékben nem vagyunk mi még hasonlóak a Teremtőhöz vágyaiban és cselekedeteiben. Ez a különbözőség csak azok számára válik nyilvánvalóvá akik aztán képesek azt korrigálni, és ezáltal képesek az azonosságot elérni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.