Dr. Michael Laitman

Hogyan változtassuk a zuhanást felemelkedéssé?

Kérdés:

Hogyan tartsam meg a szándékot, amikor minden fajta akadályokba ütközöm?

Válaszom:

A szándék megtartása kizárólag a környezet és egy szoros napi program segítségével lehetséges: tudnom kell, hogy létezik egy lecke melyen részt kell vennem, és nekem oda el kell mennem, vannak feladataim, kötelezettségeim a csoportban, és nekem azoknak meg kell hogy feleljek. Tilos visszafelé lépni a rutinszerű napi programtól bármiben is.

Használjuk fel minden szabad időnket arra, hogy több munkát végezzünk mint azelőtt. A zuhanás alatt az egyetlen dolog ami segíthet az a csoporttal való kapcsolatom, ahol minden hogy milyen munkát végzek, mint egy szorgalmas munkás, mindenféle érzés és intellektus nélkül, amire képtelenek vagyunk abban a pillanatban.

A zuhanás megfelelő megvalósítása az abból áll, hogy nem próbálunk attól elmenekülni, hanem azt a felemelkedésre használjuk. Amennyiben azt hisszük hogy mi képesek leszünk azt kezelni saját vágyunkkal és értelmünkkel, az teljesen hibás gondolkodás. A zuhanás alatt a személy nem végez semmilyen számításokat, és nem érez semmit. Ő gyakorlatilag halott.

Mi is a zuhanás? Az újabb, magasabb szintű vágyak megszerzése az élvezet érzése iránt. Mi érezni kezdjük azt hogy a mi GE (Galgata ve Eynaim) edényeink csatlakoznak a Felső AHP (Awzen, Hotem, Peh) edényeihez, és saját vágyaink helyett elkezdjük érezni az Ő vágyait.

Előzőleg én rendelkeztem az én saját 1O Szfirámmal, és a Felső rendelkezett a saját 1O-ével. Azonban most én az Ő vágyát magaméhoz csatolom, az én GE-met az Ő AHP-jához, és ezáltal ismét 1O Szfira jön létre. Az én kicsiny AHP-om helyett, én pluszként megkapom a Felső AHP-ját, hatalmas vágyakat amelyek hajlandóak megszorítani és lenullázni magukat. Ez az AHP megkapja az engedélyt hogy nekem dolgozzon, mely hatalmas terhet rak rám.

Tegyük fel, hogy én képes vagyok 2O kilót felemelni, de most arra vagyok kényszerítve, hogy 5O kilót emeljek. Nem vagyok erre képes! Ők egy 5O kilós súlyt kötöztek mindkét lábamhoz. Képes lehetek-e egyetlen lépést is tenni? Vagy én valakinek 1O.OOO dollárt akartam adni, és hirtelen felfedezem, hogy nekem magamnak égető szükségem van pont ennyire a bankszámlámon. Akkor hogyan tudnám most ezt a pénzt másnak adni? Nagyon sok hasonló példa adódik életünkben.

Ezt tekintjük úgy, mint a Felső AHP-jának a megjelenítését. Mit tehetek, ha én mindazt teljes sötétségként érzékelem? Van valami módja annak, hogy képes legyek mindezt feldolgozni saját intelligenciámmal, vagy érzelmeimmel: Az én szempontomból létezik-e bármilyen logika mindebben?

Én “jó kisgyerek” voltam előző létrafokomon, és most hirtelen rám tettek vágyakat és feladatokat, melyekkel nem vagyok képes megbirkózni. Elvileg nekem ezeket végre kellene hajtanom jelenlegi állapotomban, amikor én elvesztettem elmémet és érzékeimet, és teljesen elvesztem, és csapdába kerültem a végtelen problémákba? Hogyan lennék képes bármit is egyedül megtenni?

A megmenekülés kizárólag a csoportban található, és bármilyen mechanikus munka elvégzésében a csoporton belül általam. Ez lesz az én induló pontom a következő szintre való felemelkedésemhez.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,306 seconds.