Dr. Michael Laitman

A Sínai Hegy lábánál

Kérdés:

Mi a barátok közötti belső kapcsolat?

Válaszom:

A belső kapcsolat spirituális szikrák között jön létre. Mindegyikőnk rendelkezik saját önző “én”-jével, és emellett található a spirituális szikra, a “szívben található pont”. Az egyik személy lehet “kék”, a másik pedig “zöld”, de mindegyik rendelkezik a szívben található ponttal, és mindegyik pont ugyanolyan “vörös”. Ezek a “vörös” pontok azok, melyeket össze kell kapcsolnunk!

Amennyiben mi összekapcsoljuk a szívben található pontjainkat, a közöttük levő kapcsolatokat tekintjük úgy mint spirituális edényt (nem a pontokat magukat, hanem a közöttük levő kapcsolatokat). Amekkora mértékben mindenki lenullázza magát, létrejön a szeretet közöttük, a gyűlölettel ellentétben. És a szeretet és gyűlölet közötti által mi lemérhetjük a lélek magasztosságát, a spirituális edény nagyságát.

Az összes munka a személyen belül történik, amikor ő a többiekben csak spirituális szikrájukat látja, és arra vágyik hogy azokkal egyesüljön. Később mi elkezdjük látni kívül is, hogy ez hogyan viszonyul a személynek a csoporttal szembeni attitűdjéhez, a kollektív előrehaladással, és másokról való gondoskodással kapcsolatban. A belső erőfeszítésből az kiterjed kívülre, és gyakorlati cselekedetté válik.

Amennyiben én képes vagyok ezeket a spirituális szikrákat összekötni, a testek elkezdenek másképpen cselekedni azoknak megfelelően. Mindez tőlünk függ, és reménykedjünk, hogy mi ezt komolyan képesek leszünk megvalósítani a Kongresszus alatt.

Én bizonyos vagyok abban, hogy mi megérjük majd ezeket az alapelveket. Végül is az emberek a Sínai Hegyhez tudás és megértés nélkül jöttek el. De először os el kell, hogy érkezzünk oda!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.