Dr. Michael Laitman

Minek kelek föl a tanulásra?

Kéréds:

Három négy alkalommal felkelek reggela  leckét meghallgatni s nem értem, miért. Mi ez? Miért teszek így?

Válasz:

Kapsz fentről erre példát: a teremtő kiemel az alvásból és eljössz tanulni. Ez azt akarja mutatni, hogy képes vagy felkelni s eljönni a  leckére, de csak háromszor egy héten, amikor a Teremtő felébreszt. A többit rád bízza. Nézzük meg, mit teszel, amikor nem kapsz ilyen késztetést.

Ha nem érted, miért vagy itt, akkor elemezned kell a helyzetet. Kiderül, azért jössz, mert ha nem jönnél, rosszil éreznéd magad. Tehát a rossz elkerülése érdekében jössz.

Kérdés:

Szóval mit tehetnék, hogy magamtól jöjjek minden nap?

Válasz:

Talán másfajta üzemanyag kell ehhez. Nem a rossz elkerülése érdekében kéne jönnöd, hanem azért, hogy a cél fontosságát megvalósítsd. Ne azért kelj fel, mert akkor rossz dolgokat elkerülsz, hanem mert fontos cél vezet az életben.

Kérdés:

Hogy tudom felnagyítani a célt a szememben?

Válasz:

Erre senki sem képes egyedül folyamatosan. A cél egyénileg nem érhető el. Itt látni kell az igazi helyzetünket: egyetlen lélek-rendszer van, hasonló a Teremtőhöz, s ebben a belső Élet Fény feltárul (NRNHY)  Teremtőnek hívjuk. Elválaszt minket 125 “szűrő”, s legyengíti a Fényt. Erő kell oda visszatérni.

Lenézve a lelkek rendszerére látom, hogy mind egyetlen egységbe vagyunk szőve és egy Fény ad nekünk életet. Ezért a felemelkedéshez erősebb társulásra van szükségünk a  társakkal.

A Teremtő nem társul az egyénekhez. A javításlépései a csoport nagyon egységétől függnek.

Itt tehát az a következtetés, hogy ha időben egyesülsz társakkal, akkor ők majd késztetést adnak neked a napi tanulásra eljönni. Most tehát ha elkülönülsz tőlük, s ezért a testi szinten a bennük lángoló tűz nem hat rád még.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.