Dr. Michael Laitman

Egy részecske a Felső Erő terében

A szikra melyet “Izra-El”-nek hívunk megjelenik a személyben azáltal hogy eljön Kabbalát tanulni. Egyébként milyen más erő hozná ide? Minden személy aki tanul az már rendelkezik ezzel a szikrával, egyébként egyszerűen nem tanulna.

Mi a Felső Erő terében úszunk, a megszerzés iránti, vagy adakozás iránti erőben egyik végétől a másikig, minden egyes pillanatban egy megfelelő egyensúly pontot találva keresve. Ez olyan mintha minden egyes személy egy elektromágneses térben lenne, mint egy töltéseel rendelkező részecske, mely a tér behatására reagl. Amennyiben a tér megváltozik, az a személyt az egyik helyről a másikra viszi, mint egy részecskét.

Ez az ahogy mi is elérkezünk a Kabbalához. Egy vágy ébredt fel bennünk, mely ezen emberek összességéhez tartozik, és mi csatlakoztunk hozzájuk. Ezért hívhatjuk magunkat “Izra-El”-nek (egyenesen a Teremtőhöz héber fordításban) a szikrának megfelelően. Ez az adakozás iránti vágy nem nyugodhat ameddig azt meg nem valósítjuk. Nem leszünk képesek tovább élni belső száműzetésünkben többé!

Körülbelül 7OOO gyűlik össze majd a kongresszuson, néhányan Izraelben élnek, mások a világ minden részéről érkeznek. Azonban mindegyikőjük száműzetésben van a spirituális világból! Mint Izrael egyetlen spirituális nemzete, mindannyian egységesek a szikra által, mely nem tartozik a materiális világhoz. Egyenlőre a spiritualitásban csak egy pontként létezik, de a célja alapján ezek az emberek már “A Teremtő nemzete” az ő jövőbeni állapotuk szempontjából.

Amikor mindezek az emberek összegyűlnek, és szikráikat egymáshoz kapcsolják, mindegyikőjük a saját kicsiny erejével hozzájárul a közöshöz és akkor mindenki megkapja mindenki másnak az erejét, besegítve egymást a spirituális világba.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.