Dr. Michael Laitman

Mini Végtelen Világ

Kérdés:

Mit kapok a Teremtőtől az én Vele való azonosságom mértékében?

Válaszom:

Az én Teremtővel való azonosságom mértékében én megkapom az Ő elméjét és érzékelését. Én értelmen és érzéseken keresztül kapcsolódom Hozzá, és megkapom az egység, teljesség, és örökkévalóság ugyanolyan érzetét mint ami Benne létezik. Az én “vonal” edényeimben megkapom a “kör” edényeket.

A Felső Rendszer olyan módon lett felépítve, hogy mindegyik “kör”-ből egy “vonal” (vágy szűrővel megszorítva) terjed ki, melyet aztán megint egy “kör”, majd egy “vonal” követ ismét. Az én erőfeszítéseimnek megfelelően, amit én “alulról felfelé” teszek, én munkát fektetek be, és felemelkedem az első körhöz, melyet úgy tekintünk, mint a Teremtő első felfedése, és az én első vele való azonosságom mértéke. Én aztán ismét erőfeszítést teszek, és nagyobb mértékben fedezem fel Őt a következő körben.

Mindegyik új lépéssel én a ZAT de Bina-val dolgozom (a Bina alsó 7 Szfirája) és a felső színt számomra a GAR de Bina (a Bina első 3 Szfirája), amellyel nem vagyok képes dolgozni, és amit én felülről összeolvadásom eredményeképpen kapok meg. Ilyen formában mászok fel a spirituális létra 125 fokán.

“Az egyenes vonalban” én erőfeszítést teszek, lenullázom magamat, önzőség ellenes szűrőkkel dolgozom, és más emberekkel kapcsolódom össze. Abban a mértékben amennyiben befejeztem ezt a munkát, én elérkezem a Teremtő felfedezéséhez, a “kör” állapotához, a tökéletességhez, a mini-Végtelen Világhoz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,691 seconds.