Dr. Michael Laitman

A Belső fókusz az, amire szükségünk van

A legfőbb problémánk az, hogy alábecsüljük a gondolat erejét. Birtokolnunk kell egy belső fókuszt, ami az egyetlen hálózatba való egyesülésünkre irányul, ahol együtt vagyunk. Ez a módja annak, hogyan találjuk meg a lényeget és a belső erőjét a Tórának, az eljárásnak.

Ez a pont nem tiszta még a számunkra. Nem értékeljük eléggé, és nem látjuk a fontosságát. Tény, hogy nem fordítunk erre megfelelő figyelmet.

Valaki tudja az anyagot, jobban, mint bárki más. Sok cselekedetet hajt végre. Azonban mindenki be van zárva a saját belső koncentrációjába, mélyen önmagába.

Nem lépek egységre a csoporttal, amit látok a szemeimmel, de nem kapcsolódom a közös törekvéshez az együttlétre, ahhoz, hogy egymásba legyünk befoglalva, az adakozás elérése érdekében. Ez hasonló, egy spirituális „energiafelhőhöz” köztünk.  Ez az, amit keresnünk, és ami felé törekednünk kell.

Nem avatkozom a körülöttem lévő barátom belső világába, a szívben lévő pontját próbálom meg érezni. Ezáltal sokkal inkább bennem kerül ez a pont feltárásra. Ez az, ahol megtalálom a belső lényegét a csoportnak. Minden tisztává válik a gondolkozásunkban. Amiben hiányt szenvedünk, az a mentális koncentráció. Ez vagy hiányzik, vagy nem elegendő a mindennapokban.

Mi a dolgokat a külső cselekedetek alapján mérjük fel, de ez nem a helyes módszer. A gondolatainkba való mélyebbre ásással megpróbálok a belső kapcsolatok felfedezésére összpontosítani. Ezt kell felfedeznem, mint speciális tervet, vágyat vagy rendszert, amelyben élek.

Ezért hívjuk a kabbalát belső tudománynak. Baal HaSulam nagyon sokat ír, az elméről és a racionális analízisről. Ez pontosan a mentális koncentráció módszere, amely a belső tisztaságon keresztül működik. A fontos tényező itt nem az, mennyire okos valaki, hanem hogy mennyire akar és próbálkozik. Az erőfeszítéseink egy belső keresésben koncentrálódnak.

A vágyaink közös mezeje jelenik meg köztünk és bennünk. Még ha ez el is van rejtve, itt van. Miközben felülről lefelé halad, valójában már minden készen áll; most csak fel kell tárnom mindezt egy lefelé való mozgáson belül.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.