Dr. Michael Laitman

A teremtés haladó matematikája

A Teremtő változatlan, konstans létező. De a teremtmény képtelen érzékelni valamit, ami változatlan. Nem ismerjük fel, vagy nem érezzük, az állandóságot.

Minden érzékelésünk a kontrasztok mértében működik, mivel „minden az összehasonlítás által érthető meg.” Csak akkor ismerünk fel valamit, ha változik, vagy mozog, ha van különbség időben való felbukkanásai minőségében, mozgásában, erejében, vagy ezer másik mértékében. De először birtokolnunk kell azt magunkban!

Ezért, a Teremtő megmutatja Magát nekünk és ad egy lehetőséget arra, hogy megismerjük Őt, a többszörös változásokon keresztül, amik valójában nem léteznek sem Benne, sem a kapni akarásban (vágyban). Azonban a Teremtő elrendez milliárd változást, a kapni akarási vágy, és önmaga közötti kapcsolatban, hogy végül megismerhessük őt.

Végül az összes változáson át, kielégülést és teljességet érünk el. Azonban annak érdekében, hogy ezt elérjük ezt, és a Teremtő megismerését, ezen keresztül kell mennünk. Az összes változás azonban mesterségesen lett a Teremtő által létrehozva.

A kapni akarás vágya és az adni akarás vágya, megszerzés és adakozás, Klipa (kagyló, héj) és szentség, mindez egyetlen célból lett megteremtve: hogy adjon számunkra egy örökké igaz benyomást a Teremtőről. Ennélkül, képtelenek lennénk felismerni a bármit, az egyszerű, fehér Fényben. Még azt sem tudnánk, mi az a „fehér.” Lehetetlen másképpen eljuttatni a teremtményt a megingathatatlan teljesség és állandóság megértéséhez, kizárólag csak végtelen számú változáson keresztül.

Egy bizonyos fokozatot, megfigyelhetünk az elektronikában. Valamilyen jelenség átvitelének érdekében, fel kell osztanunk azt, impulzusok, vagy diszkrét adatok sokaságára, és átvinnünk magas frekvencián. Ennek a felosztásnak, és a kicsi modifikációk átvitelének segítségével, majd későbbi fogadásukkal és egyesítésükkel, bármilyen információt átvihetünk a kommunikációs vonalon.

Egy másik ember szintén megismerhető, de kizárólag különböző, belső változásainak a vizsgálata által, nincs semmilyen másfajta mód erre. De ha valaki összegyűjti az összes benyomását egy másik emberről, akkor mondhatja, hogy most ismeri a másikat.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,657 seconds.