Dr. Michael Laitman

Amikor a kapcsolatok nem töröttek többé

Függetlenül attól a ténytől, hogy mi egy egyesült rendszerben létezünk, a kapcsolat közöttünk törött. A személynek van azonban egy lehetősége érezni a többiekkel való kapcsolat kiindulási pontját, és ez az érzékelés maga az élet, a mi világunkban.

Így kapok egy lehetőséget a megújításra és a kiterjesztésére ennek a kapcsolatnak, az adakozás elvére alapozva, egy spirituális élet érdekében. Ha elmulasztom ezt megtenni, a spirituális szikra bennem „lejár.”

Ezek után kapok egy új vágyat, egy új szikrát. Más szavakkal keresztül kell mennem, a Gilgul folyamatán, (reinkarnáció vagy új életciklus) és megérkezek egy számomra másik valóságba. Itt, felfedezem a különböző kapcsolatokat Adam HaRishon rendszerével, és érzem, hogy megújulva élek ebben a világban, egy másik idővonalon, és egy másik szintjén a vágynak és a kölcsönös kapcsolatnak.

Ha elbukom a lehetőség kihasználását megint, megint vissza leszek vezetve egy másik fokozatára a kölcsönös kapcsolatnak. Más szavakkal, megint átmegyek a Gilgul annak érdekében, hogy megszülessek egy másik generációban, egy másik idővonalban, és kapok egy újabb lehetőséget az egységre való elmozduláshoz.

Minden alkalommal, megmutatom egy speciális fokozatát a kapcsolatnak a többiekhez, tehát találhatok egy módot a többiekkel való kapcsolatnak, a szereteten keresztül.  Az anyagi világban kényszerítve vagyok, a kapcsolat minimális szintjére. Ha megszerzem valamely fokozatát a kapcsolatnak, a szeretetre és önmagamra alapozva, akkor a mi testi világunk helyett megtapasztalok, egy sokkal emelkedettebb, és intenzívebb formáját a létezésnek: a végtelen, spirituális életet.

Most, a Reshimotok (spirituális rekordok, gének) láncolata helyett, amely az érzékelésemben egy állandó forgását teremtette meg, az életnek és a halálnak, saját magam tartom fenn fáradhatatlanul a kapcsolatok megújítását a többiekkel,  és emelkedem az „újra indítások” fölé.  A kapcsolatok többé nem töröttek; az élet nem áll meg a test elvesztésével.

Nem lényeges, hogyan nézzük ezt, minden az egyesített rendszeren belül van, ahol a részek törvénye, a korrekt egymás között cselekedetek törvényével azonos. Ez a törvény, maga a Teremtő, vagyis maga a szeretet.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.