Dr. Michael Laitman

Az utolsó megszabadulás határán

Mi négy száműzetésen megyünk keresztül, egyiken a másik után. Azok a kollektív lélek, a HaVaYaH (Yod, Hey, Vav, Key) négy fázisában erednek. Jóval korábban a Végtelen Világban, a közös megszerzés iránti vágy lett megteremtve négy fázis alatt. Ezáltal a teljes evolúció, és korrekció is négy fázis alatt zajlik le.

Ameddig mi elérjük a végső stádiumot, a Malchut-ot, a Fény váltakozó kiterjedésén, és eltűnésén kell keresztül mennünk a vágyban, a szintek között, mely négy alkalommal ismétli meg magát. Amikor a Fény belép, az kimenekülés (a sötétségből, vagy hiányból), és amikor a Fény eltávozik, az száműzetés (a Fény eltűnése).

A Fénynek az edényben való jelenléte tekintendő úgy, mint a Teremtő jelenléte a teremtményben, vagy a Teremtő felfedezése. Ennél fogva a megszabadulást (a Fénynek az edénybe, vagy vágyba, lélekbe való beöltézése) azt mindig száműzetés követi, a Fény eltávozása. Nincsen növekedés enélkül, ahogy az írva van: “A Fény általi megtelés, és utána a kiürülés teszi a vágyat alkalmassá a cél elérésére (A Teremtővel való azonosságra)”.

Ezért van az, hogy még az első Kabbalisták is tudták, hogy az emberiség min megy majd keresztül. Ábrahám megkérdezte a Teremtőt: “Honnan tudhatom azt, hogy leszármazottaim megöröklik majd a földet?” Amikor megkapta válaszul, hogy azok majd száműzetésbe kerülnek, Ábrahám elégedett volt azzal, mivel tudta, hogy a négy száműzetés, és megszabadulás után mindenki elérkezik majd a végső korrekcióhoz.

Mi most vagyunk az utolsó száműzetésből való megszabadulás határán, a negyedik szinten levő rendszerben, mely magában tartalmazza az összes korábbi száműzetést és megszabadulást. Nekünk csak ezt az utolsó, teljes megszabadulást kell végrehajtanunk (a teljes Malchut-ét) amely már nagyon közel van.

Azonban a megszabadulás elérése érdekében át kell éljük a száműzetést. Jóval mielőtt a száműzetés elérkezne nekünk magunkban kell tartalmaznunk, negatív formájában ennek a jövőbeni megszabadulásnak a teljes formáját, a korrigált világ formáját, azaz azt kell várnunk, hogy az nemcsak Izraelhez érkezik el, hanem az egész világhoz.

Az első alkalommal az emberiség történelmében, ma Izrael (a mi világcsoportunk) úgy működik, mint egy átvezető a Felső Fény számára, és nekünk egyesülnünk kell a világ korrekciójának érdekében. A megszabadulás a Teremtővel való teljes összeolvadást jelenti, aki nem más mint az adakozás tulajdonsága.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,820 seconds.