Dr. Michael Laitman

Ha valami baj van, az az én hibám

Minden lélek egy teremtményben gyökeredzik, Adam HaRishon egyetlen lelkében. Az összes esemény abból indul ki. A lélek számtalan részecskére lett bontva amikor a megszerzés iránti vágy abba be lett vezetve, mely vágy ellentétes az egységgel. A törés szükséges volt a korrekcióhoz, és más módon pedig lehetetlen volt a lelket darabokra törni.

A király példáját követve, aki vagyonát úgy szálította át a tengerentúlra, hogy fillérekre osztotta azt fel a szállítók között, hogy biztosítsa annak megérkezését ellpása helyett, Adam HaRishon lelke ugyancsak részenként korrigálódik (azaz lép át a korporeális világból a spirituális világba).

A darabokra törést “bűn”-nek nevezzük, bár igazából senki sem követett el bűnt. Valójában egy a megszerzésre irányuló erő hatolt be a kollektív lélekbe annak érdekében, hogy feltelítse annak részeit, és elválassza azokat egymástól. Attól a pillanattól kezdve mindegyik lélek munkája abból áll, hogy felül emelkedjen ezen erőn felül, és visszacsatolja saját részét az egyesített összekapcsolódás közös kincséhez.

Az én szempontomból, minden egyes többi rész teljes, és az ő látszólag törött és korrupt állapotuk az én hibám eredménye. Ez az ahogy a személynek a világot szemlélnie kell, nem fantáziálni, hanem magába fordulva saját magán kell dolgoznia. Ebben az esetben az ő meglátása megváltozik majd, és látni fogja, hogy a körbevevő világ tele van tökéllyel, és csak ő maga korrupt.

Ennél fogva a személy megismeri az egyesült lélek kezdeti törését. Azáltal, hogy korrigálja magát, visszatéríti annak részeit magához mint Ádámot, azaz ő megszerzi az összes rész iránti kollektív szándékot, az összes bűn irányában levő szándékot, és a kollektív szándékot a szétválasztás teljes ereje ellen, mely behatolt a rendszerbe és azt 6OOOOO lélekre szakította.

A korrekció a könnyűtől a nehézig halad az adott rész Aviutjának (durvaság, vastagság) fokozatos megjelenésének megfelelően, vagy más szóval annak az ellenérzésének megfelelően ami a többiekkel szemben érez. Végül is teljesen mindegy milyen magasba emelkedik valaki, a gonosz hajlama uralkodik felette mindenképpen. Azonban a személy mindig ponttosan akkora adagot kap, melynek korrekciójára képes. Nekünk szabad választásunkat a csoporttal való egyesülés útján kell megvalósítsuk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.