Dr. Michael Laitman

A sok késlekedés oka

Kérdés:

Milyen gyakorlati eszköz erősítheti a belső munkámat?

A válasz:

A közös világcsoporthoz tartozás erősítése a cél.  Több erő és lehetőség van ebben, hogy a saját csoportunk felemeljen a közös vágyig.

Meg kell teremtenünk az első adás-készséget és feltárni az egységünkben. Remélem, megtörténik ez a Gyűlésünkön és akkor belül kirajzolódnak a kontúrjai.Aztán a cél megtartani a betársulást ebbe a késztetésben, egyre többet társulni, s közben az egó egyre nő és egyre erősebben feltárul mindenkiben egyenként.

Mely tettek segítenek ebben nekünk? A kabbalista forrásokból és a Rabassal való beszélgetésekből egyetlen dolog, amit látok itt: kérnünk kell ezt mindünknek tanulás alatt. A lecke előtti napon észre kell vennem, mit is kell kérnem. Bármit is teszek itt vagy a munkahelyemen, a leckére egy kérdéssel vagy problémával kell jönnöm, hogy tudjam, mit is kérek most.

Mindannyian célra irányuló kérdéssel kell a leckén résztvenni. Mindenkinek legyen saját kérése a maga módján fogalmazva, a saját személyes helyzetére. Ez mellékes. A fő dolog, hogy legyen kérése, követelése.

Ezek  akérdések mind részei lesznek a  Malchut de Atzilut,-nak, ami aztán felemeli, mint  MAN -t a  Zier Anpin-ig és azt meg a Bina-hoz. Tehát ez kell nekünk: a vágy, a felébredés., a szenvedély,a  sírás, amely elvisz a Könnyek Kapujáig.

Mindannyian rendelkezünk órákkal a lecke előtt, hogy felkészüljünk e kéréssel, de maga a kérés a lecke közben merül föl. Mindegy, mi a tananyag, hogy olvasunk, vagy kérdezünk épp. A tanórákat a kérdésem tanulására használom: hogyan kapjam meg azt, amit kitartóan akartam a nap folyamán és most meg kell valósítanom kérésként?

A sok késedelem oka a nem megfelelő nem elégséges felkészülés és a lecke közbeni hiányzó kérés, amikor együtt vagyunk, bennünk van a Fény, s közös a hordozó eszköz, a vágy, a közös  Kli. Tehát most a Gyűlés előtt fontos, hogy igazi vágyunk legyen, amely közös. A stílusa, a megfogalmazása különbözhet, a lényege közös: az énünknél Nagyobb Erő feltárása a célunk vele.

Mi a nálunk nagyobb erő? Mi vagyunk a kapó erő és a nagyobb erő az adás késztése. Ezt szeretnénk magunkban feltárni, hogy uralkodjon rajtunk és kitöltsön. Ez a teremtő feltárulása a teremtményben.

Még ha kicsik is a vágyaink, egyesülnek és közös erejük feltárja a teremtőt. Készen állunk, ez tény.

Azután megőrizzük ennek lenyomatát, a  Reshimo-t – a feltárulás benyomását, s ez aztán arra késztet, hogy erre az állapotra vágyjunk a saját helyi csoportunkban, hogy erősítsük ezt, új szintek alapjaként használjuk majd.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.