Dr. Michael Laitman

A jog a barátok szolgálatára

Hogyan lehetünk sikeresek a spirituális úton? Nincs más mód mint a nagyobb egység elérése. Egységünket kell tegyük legfontosabb prioritásunkká, és azt kell látnunk egyetlen eszközünknek.

Mi tudjuk, hogy választásunk egyedül a környezettel való egyesülésben, és annak erősítésében rejlik. Mi felmagasztosítjuk a környezetet szemünkben, és lealacsonyítjuk magunkat a barátok és a cél előtt. Minden egyes cselekedünknek a szándékban kell gyökeredzenie: miért is csinálom mindezt? Milyen erős az erőfeszítésem, hogy egyesüljek barátaimmal? Építjük-e a Kli-t, azt a helyet, ahol a Fény megjelenhet? Igazából azáltal, hogy segítjük a csoportot ebben a kalandban, mi megvalósítjuk azt az alapelvet: “Mi megcselekedjük azt, és mi meghalljuk azt”. Mi képesek vagyunk minderre. Lehet, hogy nem akarjuk mindezt, és még undorodunk is tőle, de még így is képesek vagyunk mosolyokat, és ajándékokat adományozni egymásnak, udvariasnak lenni, és részt venni a kollektív ügy érdekében, még akkor is ha nincs semmi vágyunk mindarra.

Mi mindent magunk szervezünk meg, beleértve a kongresszusokat. Még akkor is ha korlátlan forrásaink lennének, határtalan segítséget kapnánk, akkor is mindent magunk csinálnánk. Ebben az esetben csakis a kollektív erőfeszítés számít, és valóban az emberek a világ minden részéről érkeznek, hogy együtt dolgozhassanak. Csak az ilyen fajta felkészülés képes sikert hozni.

Ez az amit mi “ajándékként” ajánlunk, ahol együttesen felkészítjük mindazt ami szükséges, anélkül, hogy bárki máson függenénk, vagy arra vágyva, hogy külső embereket bíznánk meg a feladatokkal. Olyan fontos ez a lehetőség a belső egység elérésére a külső munka által, hogy mi nem adunk fel, nem engedünk át semmit másnak amit képesek vagyunk magunk elvégezni. Vágül is ez a módunk az egység elérésére.

A Világ Kabbala Kongresszus kezdete előtti utolsó két napban megkaptunk egy nagyon különleges lehetőséget egymás szolgálatára. Ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget, mivel az egész vállalkozás sikere ezen múlik, és ezen alapul. Az a valódi egyesülés, mivel ez az ahogy barátokat “vásárolunk”. Én erőfeszítéseket végzek értük, és ők ugyanezt teszik értem, és mi közösen felemeljük közös edényünket (Kli)

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.