Dr. Michael Laitman

A végső gyülekezet

Mi nem tudjuk előre mit és hogyan korrigáljunk, hogyan gyűjtsük magunkat egy integrált rendszerbe mely a Végtelen Világban lett megteremtve. Végül is a Teremtő azt kívánja hogy mi függetlenek legyünk, hogy a személy megtalálja a helyes formulát a kölcsönös integrációra saját erőfeszítésein és tapasztalatán keresztül.

Mint kisgyermekek mi megpróbáljuk a szétválasztott részeket összekapcsolni, azokat egymásba rakni, és aztán azokat ismét szétszedni. A korrekció és törés váltogatják egymást, és ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően mi közelebb kerülünk egy megértéshez ami biztosíthatja sikerünket.

Összességében négy kísérlet van elvárva tőlünk, mivel megszerzés iránti vágyunk a vastagság (Aviut) négy rétegéből áll. Mindegyik rétegben mi megpróbáljuk összerakni magunkat, felfedezni arra való képtelenségünket, és aztán megint szétszedjük a darabokat hogy újra kezdhessünk. A bölcsesség a hibák elkövetése kapcsán szerzett tapasztalatból származik: először is fel kell fedezzük a törés, és a közöttünk levő gyűlölet teljes mélységét, és utána kezdjük majd megérteni mit is tegyünk azokkal.

Ma mi az utolsó, negyedik összegyűjtés, összerakás előtt állunk. Meg kell találjuk magunk számára a korrekció módszerét. De most már a teljes globális rendszer részt vesz a folyamatban, és nekünk a módszert a globális szinten kell alkalmazzuk.

Ma mi hatalmas önzőség felett egyesülünk, a törés, taszítás és visszautasítás leghatalmasabb mélysége felett. Ennek a mértéknek megfelelően mi felfedezzük a módszer erejét, mely lehetővé teszi nekünk, hogy egyesüljünk ismét annak az erőnek a segítségével, mely a Természetbe van ültetve, és mely képes a törött részeket összetartani.

Nem mi vagyunk azok, akik a részeket összekapcsoljuk egymással. A mi feladatunk egyszerűen az hogy felkészüljünk minderre, és hogy megértsük a gyülekezet, összerakás módszerét, minden egyes rész helyét, és azok korrekt intergrációjának formáját a kollektív egészbe.

Munkánk csak most kezdődött. Ez a munka különleges, és a személyt egy példa nélkül álló evolúcióhoz vezeti. Mindez egy valódi kihívás.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,604 seconds.