Dr. Michael Laitman

A “harmadik kerék” nem fáj

Kérdés:

Van különbség a csoportban, a barátaimmal egységben végzett munka, és a feleségemmel való munka között, a Teremtő közöttünk való megjelenésében?

Válasz:

Igen, van különbség. Ha két ember egységre tud lépni, hogy a Teremtő feltáruljon a kapcsolatukban, még akkor is, ha most csak a képzeletükben történik meg ez, akkor ők sokkal gyorsabban elérik a spirituális beteljesedést. A Teremtő mindig jelen van, a kérdés csupán az, hogy, hogy ezt elfogadjuk, vagy nem. Ha képesek vagyunk érezni a Teremtőt a mi kölcsönös kapcsolatunkban, akkor ő feltárul. Ha a Teremtő feltárulása zavart okozna a fejlődésünkben, és összezavarna bennünket, akkor elrejtőzésben maradna még, és a színfalak mögül irányítana bennünket.

A Teremtő a személy vágyai, gondolatai és cselekedetei mögött van jelen, mivel írva van, „senki nincs rajta kívül.” Azonban, nem tudok közvetlenül vele együttműködni, mivel képtelen vagyok ellenállni Neki; azonnal feladnám, és lenulláznám a szabadságom és a függetlenségemet vele szemben. Ezért Ő elrejtőzik. Ebben az esetben, én csak egy személyt látok ezzel kapcsolatosan, akivel szabadon cselekedhetek.

Azonban ha képesek vagyunk céltudatosan kezelni, minden egyes ember hátterében, a Teremtő felismerését, a vágyunk és a korrekt szándékunk által, akkor nagyon gyorsan felfedezzük, az igaz valóságot. Amikor végezzük ezt a munkát, a barátainkkal, különböző számítások és problémák bukkannak fel, de a házastársunkkal ez lehetőség. Ha egy férj és egy feleség eldönti, hogy látni akarja a Teremtőt, a kapcsolatukon belül, (ahogy az írva van, “Férj és Feleség és a Shechina (A Teremtő) köztük van”), akkor a kapcsolatuk céltudatos és emelkedett lesz. Mivel ez különböző formákat és lehetőségeket tartalmaz önmagában, a házaspár nagyon gyorsan elkezd fejlődni.

A házastársi kapcsolatok problémáinak gyökere, a Teremtő hiánya a férj és a feleség kapcsolatában, annak a ténynek az ellenére, hogy titkon mindig jelen van ott.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,606 seconds.