Dr. Michael Laitman

A hiány markában

Kérdés:

Van egy népszerű ima, amely úgy szól “Köszönöm Uram, hogy nem asszonynak.” Egy asszony teljes joggal kérdezheti, hogy “Miért nem úgy szól, hogy köszönöm, hogy nem férfinek teremtettél?’”

Válasz:

Ez az ima, a legyőzés erejéről szól. Amikor a személy felülkerekedik a gonosz szándékán, áldja a Teremtőt, hogy erőt adott neki a legyőzéshez. Mi mindannyian (férfiak és nők) a nőnemű erő befolyása alatt vagyunk, a hiány markában. A nő, “Nekev,” “Nekeva,” “Nukva,” amely ürességet jelent, szükséget, vagy a hiány helyét.

Miközben a férfiak nem hogy kisebb mértékben tapasztalják meg az üresség megnyilvánulását, mint a nők, hanem gyakran nagyobb ürességet éreznek. Ezért ha a spirituális korrekcióról beszélünk, mindannyian (férfiak és nők) akik leakarjuk győzni, a az egoista vágyunkat, köszönetet mondunk azért a tényért, hogy méltóak vagyunk erre az elemzésre, és a korrekcióra, hogy az egoizmusunk fölé tudunk emelkedni, egyesülni másokkal, és elérni a Teremtővel való összetapadást és feltárást.

Elérjük a korrekciót, ahol a férfiak és a nők ugyanazon az állapotokon mennek keresztül. A nők, akik velünk fejlődnek a spirituális úton, keresztülmennek ugyanazon az állapotokon, emelkedéséken és zuhanásokon, és megértéseken, mint a férfiak. A természetük miatt azonban, nem érzik ugyanazt a robbanást magukban, mint a férfiak, de kétségtelenül ugyanazon a folyamaton mennek keresztül. A nők teljesen értenek bennünket, ugyanazokat az anyagokat tanulmányozzák, itatják magukba, és valósítják meg.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.