Dr. Michael Laitman

Egy asszony megérdemelt helye

A mi világunk egoista. Itt minden az egoizmus, a befolyás, a státusz és a hatalom bázisán nyugszik. Ezért egy asszony másodlagos szerepet játszik ebben a világban.

A férfi több hatalmat és függetlenséget élvez, mint egy asszony. Nem alárendeltje a háztartásnak és a gyerekeknek.  A férfi, a tér meghódítója, a kontinensek felfedezője; képzelete és lelkesedése erősebb, és sokkal szenvedélyesebb a játszmák során. A férfiak „vadabbul” haladnak ebben a világban.

Egy asszony, a természete által is, sokkal visszafogottabb és egy sokkal komolyabb erőt képvisel. Ő egyensúlyozza ki a világot, ő testesíti meg a háztartás és a család erejét. Az emberi faj folyamatos fennmaradása szempontjából, ő a természet legfontosabb része.

De mivel a mi világunk egoisztikus és agresszív, a férfi, aki erőt, szabadságot és a betöltött pozíciójánál fogva, a törés képességét is birtokolja, amiket egyáltalán nem érdemelt meg. Következésképpen ők határoznak meg sok területet ebben a világban, ahol a nők türelemmel és együttműködéssel tevékenykednek.  Ez mindenre alkalmazva van: vallásra, tudományra, mindennapi életre, munkahelyi előrehaladásra, és a fizetésre. A férfiak csak azokat a helyeket hagyják betölteni az asszonyok számára, ami nem érdekli őket. Ez is mutatja, mennyire sportszerűtlenül épül fel a mi egoisztikus világunk.

Azonban a Kabbala bölcsessége beszél egy teljesen más (fordított) valóságról, ahol minden az adakozás szeretet ereje által van kormányozva, ami kiegyenlít minden különbözőséget és ellentmondást.  Nekünk kell súlyt adni mindennek, ami méltó erre. Mindenre ez vonatkozik, ami természetes, harmonikus, és teljességet követel tőlünk, nem is beszélve a Kabbala Bölcsességéről.

Ha mi átváltunk kapni akarásból, az adakozásra, fel fogunk fedezni egy fordított világot, ahol a nő, (Malchut amely, mint „királyság” fordítható) egy lényeges helyet foglal el. A nő az egyetlen, aki szabályoz, irányít!

Ez a spirituális világ struktúrájából származtatható. A nő, (Malchut) minden világ magjában, központjában van pozícionálva, és ott  minden csak a érte létezik, mivel ő az egyetlen, aki életet ad és új világokat fejleszt.

Ezért, csak a Kabbala Bölcsessége segítségével tud egy asszony beteljesíteni a valódi okát a létezésének, és betölteni azt a megfelelő és tisztességes státuszt, ami a számára természetes módon jár.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,589 seconds.