Dr. Michael Laitman

A kritikus tömeg hatása

Kérdés:

A Kongresszus alkalmával, hogyan kerülhetünk át, a pszichológiai korlátokon, amely megakadályoz bennünket az egységben?

Válasz:

A Kongresszus nem csak egy kisebb vagy nagyobb csoport találkozója, hanem maga az egység, amely a közös erő segítségével köt össze. Lehetetlen megnyerni ezt mennyiségileg vagy minőségileg. Egy bizonyos mennyiségi szint elérése után a tömeg lesz a meghatározó faktor. Nem érdekes mennyire gyenge emberek vannak ott, mennyire kicsi a megértésük és még csak az sem fontos, hogy mindegyik egyetértsen a másikkal, ha összekapcsolódva egyesülnek, akkor minden egyes embert befolyásol a tömeg. Az egyén érezni fogja az erőt, amely jön a mennyiségből, és az lesz a minőség, ami befolyásolni fogja őt.

Amikor 7000 emberrel együtt vagyok, akik inspirálnak engem a cél által, összekapcsolódok velük, mert együtt vagyunk a lelkek közös rendszerében. Ezért, függetlenül a vágyaimtól, befolyásolnak engem.

A kongresszus hatalmas létszámú résztvevő között fellépő egység, a saját ütemében kezd működni. Az egységbe való fokozatos részvétele által, a személy a közösség ereje alatt van, tehát nem kell „lecsökkentenie magát” a környezetével szemben. Egyszerűen csak egyesül mindenkivel egy vágyban. Még ha ez a vágy nem is teljesen világos, a közös cél egyesíti a személyt másokkal és megoldja az egyet nem értést, a konfliktusokat, és a csekély megértést.

Ez az, ahogy a mennyiség működik, feloldja az összes problémáját az egységnek. Akkor, az egységünk erejétől függően, érezni fogjuk a Felső Fényt. Ez magába foglalja a köztünk lévő kapcsolatot és ez az egyetlen hely, ahol feltárhatjuk ezt. Az egyesült Kli, minden szintem létezik, a Fény pedig kitölti a vágyat, mint egy már befejezett létra. Ezért, minden csak attól függ, hogy hozzátartozom ehhez a fokozathoz, vagy sem. Ha készen állok ezzel a meghatározott fokozattal való egyesülésre, akkor a részévé válok én is, mintha belépnék egy kapun, és ez által érzem a spirituális világot: a kölcsönös egységet, a Fényt, ami mindenkit kitölt, a Teremtőt. Amilyen mértékben tudatossá válok, látom a világot, az egyik végétől, a másikig, a Végtelen Világot, az első fokozattól, a százhuszonötödik fokozatig.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,603 seconds.