Dr. Michael Laitman

A Teremtő a társakban tárul fel

Kérdés:

Itt néha eltávolodom a társamtól, vagy ő tőlem, akkor a teremtővel kapcsolatban is ezt kell éreznem? Mit tehetek akkor?

A válasz:

Sokféle állapot lehetséges, a társ esetében lehetséges, hogy párhuzamosság van a  teremtővel, de nem minden esetben. Van itt még valami, azaz hogy mennyire fontos nekem a cél, amely csak a  társak közt tárulhat fel. Hiszen a társak, a cél és a teremtő egy és ugyanaz.

De  a csoport a hordozó eszköz, a vágy (Kli,), míg a Teremtő az adás készsége,a  Fény mely kitölti a vágyat, az alak-azonosság mértékében megjelenve. Idővel a hordozó és a Fény teljesen azonos alakú lesz, mind eléri a kölcsönös adás és egység szintjét; elválaszthatatlanok lesznek.

Tehát a társak még fontosabbak kell legyenek nekünk, mint a Teremtő. A csoport az eszköz, nélküle nem érem el Őt, s most, ezen a szinten az  eszköz a fontos nekem. Rabas a társakat ahhoz  a jelentéktelen hivatalnokhoz hasonlítja, akitől jobban függök, mint az egész kormánytól. A kormány tagjai fontos államügyekkel foglalkoznak, de a kormányhivatalnok az én ügyemet intézi, elfogadja vagy elutasítja. .

A Csoport a mi kis vágyaink találkozása, hogy elérjük a Teremtőt, az Adás készségét. Ezt tehát el kell döntenem: önmagam nem tudok a teremtőhöz fordulni. Csak a társak viszik el Hozzá az üzenetem, és ami a teremtőt illeti, fogalmam sincs, Ki ő, de ő lesz az a jövőben, aki majd feltárul a társam s én köztem.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.