Dr. Michael Laitman

Elértük a Szellemiség körpályáját

A következő lépcső elérésért előbb vágynom kell rá, hiszen a felső erő mezeje nem változik. A felső Erő mezője rétegekre oszlik, és most legalul lakom, ezt hívják “evilágnak”.

Hogyan ugorhatok fel a következő lehetőség-szintre, az “Assiya” Világába és hogy folytathatom feljebb az utat? Ezt a mezőt úgy járjuk be, mint az elektronok : körpályáról körpályára ugorva.  Hogy az egyik körpályáról a másikra érjünk, el kell érnem a második szint vágyát és át kel akarnom ugrani az adásra.

Más szóval  a mező ereje akkor visz át az elsőről a második szintre, rétegről rétegre, ha én a harmadikra vágyom már a másodikon. Szükség van a megfelelő vágyra és akkor a mező odaszállít engem.

Azonban  hogyan vágyhatom erősebb adás késztésre a mainál, hogy feljussak a 125 lépcsőfokon? Erre adatott a környezetem. Én magam rendelkezem egy egységnyi vággyal, de a felmenethez tíz egység kell. Ezért kell kilenc társ, és akkor megkapom a hiányzó tíz egységet. Nincs más út.

Ezért a nagy közös lélek, az Adam ha Rison (Első Ember) szétesett, hogy mindenki lehetőséget kapjon mások vágyainak magába szívására, bevonzani a mező hatását, fellépni 125 fokra, a teljes javitásig. Csak a társakkal összekapcsolva jön meg a felmenet vágya. Eleinte csak egy szikra van bennünk, s ennek hála más szikrákkal társulunk, s akkor összegyűlik az erő a következő lépés megtételére. Ez hirtelen jön el, mint az Egyoptomból való kiszabadulás.

Ez minden lépésnél újra megtörténik. Ahogy a nyerseség az  Aviut  a vágyban a gyökér (0) szintről felnő Aleph (1), Bet (2), Gimel (3), és Dalet (4)szintekre, a potenciális energiája is nő  s körpályáról körpályára ugrik : 1, 2, 3, és tovább.

Tehát ma a legalsó 1-es állapotban vagyunk, s azt hisszük, ez az élet! De aztán rájössz, hogy ez száműzetés. Hogy megértsd, be kell vonzanod a megváltást, a következő lépcsőfokot magadnak. Lehet, hogy a megváltás neked a mennyország, mindenféle csodákkal, de az is lehet, hogy a megváltás, az, hogy lehetőséged lesz adni, szeretni, társulni másokkal.

Ezt csak a csoportban tudjuk észlelni. A munkánk a lélekben zajlik, vagy a megtört lelkünkben, vagy abban, amit összeraktunk erőfeszítéseinkkel. Ha egyre erősebben társulunk, egyre erősebb lesz az erőmezőnk s egyre gyengébb részeket vonzunk be, segítve őket.  Érzik, hogy bevonzzuk őket, mert érzik, hogy összekötjük őket Ádám egyesült lelkével. Csak mi látjuk széttörve, s noha nem látjuk, egyben is létezik. Erőkörök vesznek körül és vonzóak vagyunk az embereknek.

Így működik a vágy mezeje, ez a Kabbala igazi terjesztése. E körök áthatják a lelkeket s az egész emberiség egyetlen erő lesz, s mindenki ráébred a teremtés céljára.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.