Dr. Michael Laitman

Felemelkedés az első szintre

A spiritualitásban amennyiben mi nem megyünk a végsőkig az azt jelenti, hogy nem dolgozunk teljes vágyunkkal. Akkor az nem utal spirituális fejlődésünkre. Azonban még azt sem tudjuk hol végződik ez a “végsőkig”, mi a maximum. Azt csak elképzelni tudjuk bizonyos mértékig.

Ezáltal mi elértünk egy olyan állapotot, ahol el akartuk érni a spiritualitást teljességében – mindent amit csak el tudtunk képzelni. Ezzel a maximális szándékkal érkeztünk a Kongresszusra. Mi csak ezt akartuk semmi mást, hogy a “mennyek fel legyenek fedve”.

De mit fedtünk fel ehleyett? Hogy mennyire képtelenek vagyunk belsőleg akár egy centiméternyire is közelebb kerülni ahhoz! Nem vagyunk képesek elfogadni azt, hogy egyesülnünk kell, el kell töröljük magunkat.

Ahogy mi elkezdtünk beszélni a közöttünk levő kapcsolatokról, és a megteendő belső munkáról, vágyaink azonnal lehűltek. Mi még nem vagyunk készek arra hogy megszerezzük a spirituális világot ezzel az árcédulával!

Ez azt jelenti, hogy félreértettük a Felső Világot, és nem értettük meg hogy az nem más mint az adakozás tulajdonsága önzőségünk fölött. Mégis éreztük ennek szükségességét. 3 belső cselekedettel töltött nap után csalódottan távoztunk. És ez a csalódás abból a tényből származik, hogy mi képtelenek vagyunk és nem vágyunk arra, hogy elérjük a valódi spiritualitást. Mi arra vágyunk, hogy megmaradjunk a mi saját spiritualitással kapcsolatos definíción belül, mint vamai ami egyszerűen jó, örökkévaló és kellemes a mi jelenlegi önző vágyaink számára.

Mit is fedeztünk fel? Ez a bal vonal volt, a mi saját gonosz hajlamunk, az a tény hogy mi a spiritualitást saját önző vágyainkon elül akarjuk megszerezni, mint a korporealitást. Miért is nem kaptuk meg mindezt? Mivel nem szükséges, hogy bármit is megkapjunk a spiritualitásban. Mindaz teljesen nyitott. Amennyiben adakozni akarunk csak tessék, megtehetjük. Minden megengedett, és bármi lehetséges. Senki nem képes azt ellopni tőlünk.

Más szóval az önzőségünkön belül mi felfedeztük, hogy a mi spiritualitással kapcsolatos definíciónk hibás. És mindez megjelenik majd nekünk mind a 125 szinten! Mi még mindig nem látjuk azt, hogy természetünk teljesen ellentétes a spirituális természettel, hogy mi képtelenek vagyunk azt megszerezni, és hogy csak egyetlen lehetőségünk maradt: csak hogy a Teremtőhöz kiáltsunk, Hozzá forduljunk kérelemmel. Ez már a jobb vonal. Nekünk magunk fölé kell emelkednünk, és akkor a középső vonal abból emelkedik majd elő.

Ennek ellenére nagy munkát végeztünk el. A kétségbeesés, mely eluralkodott rajtunk, a fájdalom, és kilátástalanság mely megjelent bennünk megmutatta nekünk képtelenségünket, hogy a spiritualitást önző vágyainkon belül szerezzük meg. Lényegében mi azt kértük, hogy a spiritualitás pontosan ezen önző vágyakon belül jelenjen meg, az adakozó vágyak helyett. Most a gonosz eme feledezése után, mi belépünk a jobb vonalba, korrigáljuk majd magunkat, és elérjük felépítjük a középső vonalat.

Ennél fogva amit mi a Kongresszuson elértünk az egy nagy eredmény. Mindez már a spirituális út kezdete. Ez még soha nem történt meg ilyen nagy méetekben, és az utolsó generáció hatalmas önzőségében. Báál HaSzulam azt írja: “Én boldog vagyok azon bűnözők miatt akik felfedezésre kerülnek, mivel annak az oka a nap szentsége”.

Egy hatalmas Fénynek kellett leömlenie Felülről annak érdekében megmutassa nekünk, hogy mi mennyire nem vágyunk, mennyire képtelenek vagyunk, és mekkora mértékben ellentétesek vagyunk a spiritualitásra, amekkora mértékben nem akarunk az egységre, és a közöttünk levő szeretetre gondolni. Mindez a “nap szentsége”, mivel mi egységre léptünk, és mindennek ellenére vágytunk arra, hogy felemelkedjünk a spiritualitásba bizonyos mértékben.

Mi felfedtük a szintet vagy vágyat felettünk, ahová fel kell emelkedjünk. Azonban egyenlőre mi képtelenek vagyunk azt megtenni, mégis meg kell azt tegyük, hogy a spirituális létra első fokára felmésszunk.

Ezért van az, hogy én nagyon boldog vagyok a Kongresszus eredményével, és nagyon reménykedem hogy a közeljövőben mi már felfedjük mind a három vonalat mint a középső vonalat.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.