Dr. Michael Laitman

A gyűlöletből a teljességbe

Kérdés:

Miért van szükségünk a gyűlöletre?

Válasz:

Miközben nem állok közel a másikhoz, nincs kölcsönös egymásba olvadás, a kapcsolat köztünk nem került feltárásra, nem érzek gyűlöletet a másik irányába. Talán a másik valahol Alaszkában él, egyáltalán nem törődöm vele.  Azonban, ha valaki közel áll hozzám, belép, az én képzeleti terembe.

Ha valaki a szomszédom, akkor figyelmesen megvizsgálom: Valahol otthagyta a szemetét, tegnap nagy zaj jött a lakásából, és így tovább. Ezen a módon, feltárjuk, hogyan kapcsolódunk egymáshoz. Azonban mi teljesen egoisták vagyunk. Ezért az egónk, a köztünk levő kapcsolattal kombinálva, életet ad a gyűlöletnek.

Kérdés:

Mikor fog ez a gyűlölet eltávozni tőlünk?

Válasz:

Ez nem fog eltávozni! Sehová nem tudunk elmenni, vagy elfutni egymás elől. Ez a probléma! El kell érnünk a megbékélést és a megegyezést egymás között, amely felett áll a gyűlöletnek, annak lerombolás nélkül, a rajta való felülemelkedés által. Ez alkotja a teljesség elérését, ahogy írva van: “Minden bűnt megvált a szeretet!” A héber “Shalom” szó jelentése a teljesség szóból (Shlemut) származik.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,646 seconds.